Doktorica dentalne medicine Melanie Ugrin održala predavanje u Dječjem vrtiću “Grozdić” Kutjevo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas su doktorica dentalne medicine Melanie Ugrin i medicinska sestra Marina Jaković, a u prigodi Svjetskog dana oralnog zdravlja (20.03.) na poziv Dječjeg vrtića Grozdić u Kutjevu posjetile mališane koji su naučili nove stvari o oralnoj higijeni i važnosti posjeta stomatologu.
Cilj predavanja bio je na zabavan i poučan način osloboditi djecu straha na “odlazak zubaru”.

Doktorica dentalne medicine Ugrin, između ostalog djeci je objasnila da bi zube trebali prati dva puta dnevno, po dvije minute i da bi dva puta godišnje trebali posjetiti svog zubara. Kroz razgovor s djecom, utvrdili su koja je hrana dobra i zdrava, a koja ne za njihove zubiće.
Osim toga, djeca je jako zabavilo to što su kroz igru, a na modelu zuba s četkicama učila kako pravilno četkati koji dio zuba.

Za komentar smo pitali i doktoricu Melanie Ugrin.
“Svjesna važnosti brige o oralnoj higijeni i oralnom zdravlju kod djece sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv Dječjeg vrtića Kutjevo.
Prije svega bih htjela naglasiti veliku važnost zdravlja mliječnih zubi zbog očuvanja mjesta trajnim zubima te omogućavanja pravilnog rasta i razvoja čeljusti u djeteta. Zbog toga, djecu je potrebno podučiti pravilnom načinu održavanja oralne higijene te im usaditi naviku svakodnevne oralne higijene od najranije dobi. Također, kod većine djece na našim područjima postoji veliki strah od odlaska u ordinaciju dentalne medicine, stoga doktori dentalne medicine moraju steći povjerenje djeteta te ga kroz igru i zabavu upoznati s radom u ordinaciji. Iz tog razloga odlučili smo otići na djeci poznat teritorij te na njima razumljiv, ali ujedno i zanimljiv način približiti i objasniti važnost pranja zubi, pravilne prehrane te važnost posjete ordinaciji doktora dentalne medicine”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *