Domaća parizer salama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


– 500 g pilećih ili purećih prsa
– 100 g dimljene slanine ili šunke
– 1 crvena paprika
– 1 žličica soli
– 1/2 žličice mljevenog papra
– peršinovo lišće
– 1 puna žličica mljevenog korijandera
– malo mljevenog komorača
– malo mljevenog kima

Meso i dimljeno meso sameljite na mašini za meso, ili ga sitno nasjeckajte. Samljeveno meso stavite u blender.
Dodajte sol, papar i začine. U blenderu meso usitnite, do konzistencije paštete. Na kraju, isjeckajte i svježu papriku i peršin.
Po potrebi dodajte sol i ostale začine. Od smjese napravite roladu, premažite je uljem i čvrsto je umotajte u aluminijumsku foliju.
Krajeve folije zavrnite.
Ovako umotano meso u foliji stavite u provrelu vodu, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko sat vremena na niskoj temperaturi. Skuhanu salamu ocjedite i ostavite umotanu u foliji dok se ne ohladi. Ohlađeni parizer isjecite na kriške.

Izvor: Gospodarski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika