Domovinski pokret Požega: Tko nam to vodi Grad proteklih 20 godina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Možemo pročitati u javnosti o malverzacijama sa gradskim zemljištem u našem gradu i razne upite „Zašto Gradonačelnik u bescjenje rasprodaje gradsku imovinu???“ Pa zato što je to praksa u ovome gradu zadnjih 20-tak godina možda i više. Sve prodaje u proteklom periodu smatramo problematičnim zbog netransparentnosti u informiranju građana, gradskih zastupnika i financijskom štetnom za Grad.
Konkretno u ovom slučaju (a tako je u većini slučajeva) zemljište u trenutku prodaje nema direktan pristup na javno-prometnu površinu što mu zasigurno znatno ruši cijenu ali smo u međuvremenu saznali da je temeljem prostorno-planske dokumentacije (GUP-a grada Požege) na navedenom prostoru planirana izgradnja prometnica kojima bi navedenom zemljištu bio omogućen direktan pristup sa dvije strane. U tom slučaju vrijednost zemljišta se višestruko povećava. U ovom i takvim slučajevima, ako ništa drugo ali sigurno postoji osnovana sumnja na korupciju, koja je ustaljeni način za bogaćenje pojedinaca u našoj društvenoj zajednici.
Ovaj slučaj o prodaji atraktivnog zemljišta podsjeća na prijašnje radnje o pogodovanju određenim građevinskim tvrtkama (koje su bile izvođači radova), od strane pojedinih gradonačelnika koji su samo za jedan mandat stekli ogromno bogatstvo. Sjetimo se kada je gradonačelnik Neferović zadužio grad podigavši kredit za tri famozna projekta (Terezinski trg, gradski bazen i diječiji vrtić), a koji su u fazi raspadanja. Fontana na trgu ne radi, a kad radi troši vode više nego svi stanovnici oko trga zajedno. Kocke ispadaju redovito, tako da se trg svake godine mora renovirati. Bazen se raspada i zahtjeva temeljitu rekonstrukciju.
Što se je dogodilo – ništa. Zašto sadašnji gradonačelnik nije napravio temeljitu reviziju koja bi utvrdila nepravilnosti u radu prethodnih i pokrenuo pravni postupak. Nije nego je samo nastavio istim metodama.
Gradonačelnik koji vodi računa o interesu svog grada procesuirao bi svoje prethodnike, u ovom slučaju zemljište bi prodavao nakon što se naprave pristupni putevi, nakon parcelizacije, i nakon provedene infrastrukture čime bi grad znatno više profitirao.
Na kraju zaključak je; svi su oni jednaki jer dolaze iz istog tabora, a ZNA se kojeg.

                                         Domovinski pokret
                                          Grada Požege
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *