Dragan Kovačević najavio tužbu protiv premijera Plenkovića: “Ako ste frajer…”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Bivši šef Janafa Dragan Kovačević oglasio se priopćenjem u kojem najavljuje tužbu protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića – prenosi N1.
Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Zbog uvreda koje ste izrekli prema meni, gruboga miješanja u pravosudni proces te pritiska na pravosudni proces najavljujem podizanje tužbe protiv Vas, kao i zahtjev za skidanje Vašeg imuniteta. Niti nakon upozorenja i molbe da me ostavite na miru niste prestali s napadima u javnim nastupima u kojima se služite uvredama i lažima pa mi je preostaje drugo nego zaštitu potražiti od suda.

Ako ste frajer dođite se sa mnom sučeliti na mjesto gdje trebate odgovoriti na pitanja o Vašem grubom kršenju Zakona! Hoćete li se odazvati ili ćete ipak pobjeći kao mali od kužine, kako ste pobjegli i od pitanja pred Saborskim Povjerenstvom?

Svjestan sam da me napadate zbog svoje nervoze i zabrinutosti što će biti s vama kada uskoro ne budete obnašali današnju funkciju. Radite to na ružan, podcjenjivački način svojstven Vama – čovjeku koji se boji nečega i koji se potpuno pogubio i što je netko rekao ‘Pukao ko’ kokica’.

Ja jesam optuženik i svoju nevinost ću dokazati pred Sudom, a ne pred vama koji sve Više pokazujete diktatorske sklonosti, koje se ne pamte u novijoj hrvatskoj povijesti. Niti napadam Vladu niti HDZ, nego svjedočim istinu o Vama osobno i Vašim postupcima.
Vi se pak, kao mali iz BUZE sakrivate iza Vlade i HDZ-a.

Dragi magistre Plenkoviću Vaše laži i obmana ovoga naroda su došli do kraja. Doći će vrijeme kada će te za to morati odgovarati, kao i za nepoštivanje Zakona ove zemlje.

Vidimo se na sudu”, stoji u Kovačevićevom priopćenju.

Plenković: Oporba radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom
Podsjetimo, Plenković je danas rekao da neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi “davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu sa Uskokovim okrivljenikom koji je sa njima u dealu”.

“Ako djeluje nezakonito, a to kaže Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, onda zašto bi se mi odazivali i davali legitimitet političkom igrokazu oporbe. Oporba koja radi u dosluhu sa Uskokovim optuženikom (Draganom Kovačevićem) koji je sa njima u dealu”, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Smatra i da je Uskokov optuženik Dragan Kovačević krenuo u manevar političkog napadanja njega kao premijera pa očekuje da mu odgovara i daje na važnosti. “On je investirao u svoju budućnost, to je na djelu. Pripremili su se i pravno, politički i komunikacijski”, kazao je.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *