Drugi dio temeljne edukacije župnih animatora Požeške biskupije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon prvog dijela temeljne edukacije nove skupine župnih animatora u Požeškoj biskupiji održane minulog 28. siječnja u Požegi, u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih i svećenika dekanatskih koordinatora, u subotu, 3. veljače održan je drugi dio radionica te je tako zaključena temeljna edukacija župnih animatora u kojoj je ove godine sudjelovalo pedesetak mladih.

U prostorima Odgojno-obrazovnog centra u Požegi okupljene mlade pohodio je požeški biskup Antun Škvorčević. Pozdravivši svakog pojedinoga i zanimajući se što su novoga naučili, biskup im je zahvalio što su ustrajali u odluci da učine nešto što je dobro za njih i za druge. Kazao je da je osobito tužno kad se kod mladih ljudi događa neuspjeh zbog ravnodušnosti, površnosti i nestalnosti koja ih je zahvatila s obzirom na dobro koje su započeli. Potaknuo ih je da budu nositelji navedenih i drugih vrlinâ. Istaknuo je kako svrha edukacijskih susreta nije u tom da dobiju neki dokument, koji potvrđuje da su na njem sudjelovali, nego ono što su po susretu postali. Kazao je da mu se sviđa sv. Pavao koji je svojima tumačio da su oni Božje pismo, te je nazočnim animatorima, opredijeljenima za edukaciju poručio kako su i oni svojevrsno Božje pismo po onom što se u zajedništvu s Bogom i sa sudionicima edukacije u njihovim srcima dogodilo. Potaknuo ih je neka to svjedoče u svojim župama na susretima s drugim mladima u suradnji sa svećenicima i nastoje im približavati Isusa Krista, u kojem nam je Bog sve darovao, kako nas uvjerava isti sv. Pavao. Otkriti u Isusu Kristu svoje sve, te s njime oblikovati vlastiti život, i drugima pomoći da žive po njegovu modelu, to je pravi korak mladog čovjeka, ustvrdio je biskup. Kazao je da se raduje što su takvi, da im na tome zahvaljuje, te im je poželio Božji blagoslov.

Po svršetku radionica upravitelj Pastoralnog centra Robert Kupčak uručio je mladima posvjedočenja o pohađanju temeljne edukcije te ih podsjetio kako sada mogu pristupiti specijalizacijama čija je svrha stjecanje dodatnih informacija i vještina za konkretno područje rada u župi. Ovogodišnja specijalizacija održat će se u mjesecu lipnju u Domu sv. Augustina u Velikoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)