Državno mažoret i twirling prvenstvo u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požega je ovoga vikenda domaćin dvaju plesnih natjecanja koja su okupila gotovo 1000 sudionika iz cijele Hrvatske. Riječ je o 25. Državnom prvenstvu u Mažoret plesu i 22. Državnom prvenstvu u Twirlingu. Domaćin je grad Požega, a organizatori su Požeške mažoretkinje i Twirling klub grada Požege. Najbolji iz twirlinga odlaze na Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu. Mažoretkinje se također bore za odlazak na Europski kup u Španjolskoj te na Europsko prvenstvo u Italiji.

Na današnjem natejcanju sudjeluju mažoretkinje iz Cavtata, Čakovca, Donjeg Kraljeveca, Goričana, Kaaštela. Sinja, Koprivnice, Krapine, Ludbrega, Murskog Središća, Segeta, Pleternice, Selnica, Sinja, Solina, Splita, Valpova i Požege.

Prigodnim riječima sve nazočne u ime organizatora pozdravila je Marina Mihelčić, dok je dobre nastupe i rezultate natjecateljima poželio predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija. 

Grad Požega glavni je pokrovitelj natjecanja, a posebnu dobrodošlicu uputio je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. 

– Svima vam iskreno i od srca zahvaljujem što ste ovdje i što ste Požegu izabrali za organizaciju ovako prekrasnog susreta. Požega je dugi niz godina prepoznavala trud, značaj i aktivnosti Udruge Požeških mažoretkinja i njezine predsjednice Marine Mihelčić, tako je i danas, tako će biti i dalje. Želim vam da se ugodno osjećate u Požegi i da se, uz natjecateljski dio, upoznate i s ljepotama našeg grada. – rekao je gradonačelnik.

Izvor: Grad Požega/Slavonski.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *