Dva velika trgovačka lanca već ovog tjedna kreću s iskazivanjem cijena u eurima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“Nastavno na odluku Vijeća Europske unije o fiksnom tečaju konverzije kuna u eure, Konzum će u svim svojim prodavaonicama iskazivati cijene u obje valute i prije zakonskog roka”, obavijestili su iz tog trgovačkog lanca – prenosi SiB.hr.

Dvojno iskazivanje cijena i usluga u njihovim prodavaonicama kreće već od ovog tjedna. Ističu da će na taj način, “i prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna, svi kupci u Konzumovim prodavaonicama imati uvid u cijene proizvoda i u novoj valuti koju Hrvatska uvodi s prvim danom 2023. godine.”

I nisu jedini. Dm je sa dvojnim iskazivanjem cijena krenuo danas. Kažu kako su htjeli kupcima omogućiti “duži prijelazni period i lakšu prilagodbu na euro kao novu službenu valutu Republike Hrvatske.”

“‘Moj dm’ cijene su već iskazane u eurima i u kunama, dok uvođenje dvojnog iskazivanja cijena u prodavaonicama dm-a započinje u ponedjeljak, 18. srpnja. U svih 168 prodavaonica dm-a cijene proizvoda bit će iskazane u eurima i kunama najkasnije do 1. kolovoza”, priopćili su.

Iz dm-a također dodaju da se za preračunavanje kuna u eure koristi isključivo fiksni tečaj konverzije u punom brojčanom iznosu, a iznos dobiven nakon preračunavanja zaokružuje se na dvije decimale primjenom matematičkog pravila zaokruživanja.

“Svi će artikli u Konzumu imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja”, dodaju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *