Dvaput je dvaput..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


S obzirom na iznimno velik broj članaka koje smo predstavljali s uvodnim riječima vjerovali ili ne, sve više razmišljamo o uvođenju zasebne rubrike koja bi naziv imala upravo “Vjerovali ili ne” , a rubriku bi punili naravno događaji iz Požeško – slavonske županije, odakle drugdje?

Tema ovog članka je pješački prijelaz na raskrižju Frankopanske i Cerničke ulice u Požegi.
Naime, pješački prijelaz je na tome mjestu zaista potreban i to nije sporno, no pitamo se kamo točno taj pješački prijelaz vodi?
Kako god okrenuli, ako odlučite koristiti se tom “zebrom” možete prijeći na “otok” i vratiti se nazad jer ukoliko biste htjeli prijeći na drugu stranu, bili biste u prekršaju jer dalje pješački prijelaz nije označen, a kako se niti najmanje ne vide tragovi istog, možemo zaključiti da nikada nije niti postojao.

Pitamo se, zašto je onda napravljen ovaj prvi dio kada pješaci putem njega ne mogu nigdje doći nego imaju dvije opcije, jedna je da riskiraju život i pretrčavaju izuzetno prometno raskrižje, a druga opcija je da dođu na “otočić” i vrate se istim putem nazad (vjerujemo da ovo nitko pri zdravoj pameti ne radi, ali je opcija od onoga tko je isti prijelaz radio).

Hoće li nadležni nešto učiniti po ovome pitanju i spriječiti možebitnu tragediju koja bi mogla odnijeti ljudske živote, ostaje za vidjeti. Kako se svega dvadesetak metara (ne 100 metara kako je propisano) od ovog pješačkog prijelaza može vidjeti i drugi pješački prijelaz, možemo zaključiti da su se nadležni rukovodili onom narodnom: “Dvaput je dvaput”.
U nastavku pogledajte fotografije ove famozne “zebre”:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika