DVD Požega očekuje ispriku gradonačelnika Glavića zbog današnjeg događaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je s početkom u 10:00 sati u prostorijama DVD-a Požega, održana 148. Redovita godišnja skupština DVD-a Požega. Skupština nije održana dvije godine zbog situacije s Covidom-19. Ovo je ujedno i prva godišnja skupština u novom, pomlađenom vodstvu. Najznačajnija promjena došla je upravo u izboru novog predsjednika DVD-a Požega te je nakon 25 godina vođenja, Branka Polanca zamjenio Sebastijan Galiot, mag. edu. inf. et. teh., vatrogasni časnik, koji je ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Požege, za njegovog zamjenika je izabran Dino Kakuk, vatrogasni dočasnik 1. klase, za zapovjednika Danko Ćuže, vatrogasni časnik 1. klase, za zamjenika zapovjednika Mile Raič, Prof.Spec.Ing.Cris.Man., vatrogasni časnik 1. klase i za tajnika društva Antonio Matić, vatrogasni dočasnik 1. klase.

Na današnjoj Skupštini DVD-a Požege prisustvovao je voditelj Službe civilne zaštite Grada Požega Slavko Marinac, zamjenik županice Požeško – slavonske Ferdinand Troha, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege Dalibor Hrunka, Gradska straža Požega te zapovjednici DVD-ova iz Topuskog, Slavonskog Broda i Beljevine. Ono što je najžalosnije i što je najviše zaboljelo članove i pripadnike DVD-a Požega je upravo podatak da se apsolutno nitko nije pojavio iz Grada Požege. Kako kažu očekivali su gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića, no nije se pojavio niti on, niti njegov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević niti barem neka od pročelnica. Ovim činom pokazali su nepoštovanje prema ljudima koji dobrovoljno svoje živote riskiraju i svakodnevno su u bilo koje doba dana ili noći spremni pomoći svojim sugrađankama i sugrađanima. Tvrde da se nikad ovako nešto nije dogodilo da ispred Grada Požege nitko ne dođe.
Tim povodom vidno razočarani, uputili su sljedeću poruku koju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gradonačelniče Grada Požege gospodine Željko Glavić,
U ime DVD-a Grada Požege, izražavamo zajedničko nezadovoljstvo i rezignaciju
poradi Vašega cijenjenog nedolaska na Skupštinu DVD-a Požega.
Ukoliko se zbog drugih obveza niste mogli odazvati našemu tradicionalnom i renomiranom događaju, bilo bi primjereno da ste na isti poslali izaslanika Grada Požege.
Kako se niti to niste udostojili učiniti, DVD Požega očekuje Vašu ispriku.
Mi smo DVD sa stoljetnom tradicijom i puno vrijednih članova koji dobrovoljno godinama srcem čine sve za Grad Požegu i njegove građane.

Tako da je bilo primjerenim na Skupštinu DVD-a poslati barem Vašega izaslanika.
Vrijedni članovi DVD-cine sve za opstojnost i dobrobit našega grada te su samim tim razočarani Vašim ne pojavljivanjem.
U nadi da ćete važnost i opstojnosti našega Društva prepoznati na našim obljetnica a i u svakodnevnoj opstojnosti, a ne samo u vrijeme predizborne kampanje, još jednom, ovim putem izražavamo svoje nezadovoljstvo ignoriranjem našeg iznimno važnog događaja od strane Grada Požege.
U nadi za Vašom isprikom te vjerom u buduću kvalitetnu suradnju, unaprijed se zahvaljujemo.
S poštovanjem,
Skupština DVD Požega”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *