Dvije djevojčice iz Ukrajine, učenice osmog razreda OŠ Julije Kempf sudjelovale na predavanju “Sat istine” o Domovinskom ratu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Djevojke iz Ukrajine, učenice osmog razreda Osnovne škole Julije Kempfa, jučer su sudjelovale na predavanju “Sat Istine” u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, na brdu Sokolovac iznad Požege.
“Bilo im je zanimljivo i drago na poveznicu spominjanja Ukrajine i Hrvatske. Brzo uče hrvatski jezik i dobre su učenice – ističe njihova učiteljica Maja Franić.

Predavanje u organizaciji UDVDR Požeško-slavonske županije provodi se već 13 godina, i takvo je kao jedino u Hrvatskoj. Organizator ispred UDVDR-a PSŽ je predsjednik i V.d. predsjednik UDVDR Republike Hrvatske umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, dok je od prvog predavanja do dan danas ostao stručni i iskusni govornik i predavač, umirovljeni bojnik Mario Kalan.

Djevojčice su danas bile sretne jer su sa svojim prijateljicama i prijateljima iz razreda imale svojevrsnu školu u prirodi iz koje su mogle puno toga naučiti o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj a što njihova zemlja Ukrajina proživljava sada. Ukrajina je sada, isto kao i Hrvatska prije 31. godinu napadnuta kukavički od puno jače sile bez ikakvog razloga. Isto tako ove dvije mlade djevojke su doselile iz jednog od najgore pogođenih područja u Ukrajini!
Djevojčice se u Hrvatskoj osjećaju sigurno i prihvaćeno i lijepo je vidjeti da su zadovoljne i sretne!
U nastavku možete vidjeti fotografije djevojki i djevojki s bojnikom Kalanom i Hrvatskom zastavom:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *