Ekipa Hrvatske elektroprivrede osvojila jubilarni, 20. Malonogometni turnir Grada Požege

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je održan jubilarni, 20. Malonogometni turnir Grada Požege koji od 2004. godine povodom obilježavanja Dana grada i Grgureva organizira Požeški športski savez pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Nastupilo je 12 malonogometnih ekipa sastavljenih od djelatnika gradskih ustanova i poduzeća, a odigrano je ukupno 16 utakmica u trajanju od 2×10 minuta. Ekipe su bile raspoređene u 4 skupine po 3 ekipe, a u polufinale su se plasirali pobjednici skupina –

U prvom polufinalu sastale su se dvije najuspješnije ekipe u povijesti ovog turnira, Policijska uprava Požeško – slavonska i Tekija. Dvije minute prije kraja Krešimir Brkić postigao je pobjednički pogodak i odveo Tekiju u finale. 

U drugom polufinalu Plamen je poražen od Hrvatske elektroprivrede rezultatom 1:2. Marko Tanjić doveo je HEP u vodstvo u 13. minuti, a izjednačio je Mihael Hlebec dvije minute poslije. Mato Marčetić je lijepim lobom zabio za konačnih 1:2 u 19. minuti i odveo svoju ekipu u finale. 

U susretu za 3. mjesto Policijska uprava Požeško – slavonska je poražena od Plamena rezultatom 2:3. Luka Leon Šupljak doveo je Plamen u vodstvo već u 2. minuti, a izjednačio je Ivan Rezo u 9. minuti. Novo vodstvo Plamenu donio je Mirko Bošnjak u 16. minuti, a na 1:3 povisio je svojim drugim pogotkom Luka Leon Šupljak minutu poslije. Konačnih 2:3 postavio je Željko Tomić, u posljednjoj, 20. minuti susreta. 

Finalna utakmica između Tekije i Hrvatske elektroprivrede nije ponudila puno prilika, a kada se već činilo da će odluka o pobjedniku 20. Malononogometnog turnira Grada Požege pasti nakon penala, ukazao se Marko Tanjić koji je lijepom solo akcijom dvije minute prije kraja utakmice zabio za 0:1 i tako Hrvatskoj elektroprivredi donio prvi naslov na ovom turniru. Ta ekipa je ukupno peti pobjednik u 20 godina, nakon što su titule do sada osvajale ekipe Policijske uprave Požeško – slavonske, Tekije, Spin Valisa i Color emajla. 

Za ekipu Hrvatske elektroprivrede prvo mjesto osvojili su Marko Kolunđić, Josip Kopačević, Mato Vuković, Mato Marčetić, Hrvoje Ivanešić, Marko Tanjić, Tomislav Čakalić i voditelj Dejan Ostojić. 

Pehare ekipama koje su osvojile prva četiri mjesta uručio je voditelj turnira Jurica Bešlić, a sve ekipe dobile su i priznanja za sudjelovanje na ovom tradicionalnom turniru. Utakmice su sudili veterani požeškog suđenja, Zdravko Matijević i Branko Budaj. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)