Ekipa Hrvatske elektroprivrede osvojila jubilarni, 20. Malonogometni turnir Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je održan jubilarni, 20. Malonogometni turnir Grada Požege koji od 2004. godine povodom obilježavanja Dana grada i Grgureva organizira Požeški športski savez pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Nastupilo je 12 malonogometnih ekipa sastavljenih od djelatnika gradskih ustanova i poduzeća, a odigrano je ukupno 16 utakmica u trajanju od 2×10 minuta. Ekipe su bile raspoređene u 4 skupine po 3 ekipe, a u polufinale su se plasirali pobjednici skupina –

U prvom polufinalu sastale su se dvije najuspješnije ekipe u povijesti ovog turnira, Policijska uprava Požeško – slavonska i Tekija. Dvije minute prije kraja Krešimir Brkić postigao je pobjednički pogodak i odveo Tekiju u finale. 

U drugom polufinalu Plamen je poražen od Hrvatske elektroprivrede rezultatom 1:2. Marko Tanjić doveo je HEP u vodstvo u 13. minuti, a izjednačio je Mihael Hlebec dvije minute poslije. Mato Marčetić je lijepim lobom zabio za konačnih 1:2 u 19. minuti i odveo svoju ekipu u finale. 

U susretu za 3. mjesto Policijska uprava Požeško – slavonska je poražena od Plamena rezultatom 2:3. Luka Leon Šupljak doveo je Plamen u vodstvo već u 2. minuti, a izjednačio je Ivan Rezo u 9. minuti. Novo vodstvo Plamenu donio je Mirko Bošnjak u 16. minuti, a na 1:3 povisio je svojim drugim pogotkom Luka Leon Šupljak minutu poslije. Konačnih 2:3 postavio je Željko Tomić, u posljednjoj, 20. minuti susreta. 

Finalna utakmica između Tekije i Hrvatske elektroprivrede nije ponudila puno prilika, a kada se već činilo da će odluka o pobjedniku 20. Malononogometnog turnira Grada Požege pasti nakon penala, ukazao se Marko Tanjić koji je lijepom solo akcijom dvije minute prije kraja utakmice zabio za 0:1 i tako Hrvatskoj elektroprivredi donio prvi naslov na ovom turniru. Ta ekipa je ukupno peti pobjednik u 20 godina, nakon što su titule do sada osvajale ekipe Policijske uprave Požeško – slavonske, Tekije, Spin Valisa i Color emajla. 

Za ekipu Hrvatske elektroprivrede prvo mjesto osvojili su Marko Kolunđić, Josip Kopačević, Mato Vuković, Mato Marčetić, Hrvoje Ivanešić, Marko Tanjić, Tomislav Čakalić i voditelj Dejan Ostojić. 

Pehare ekipama koje su osvojile prva četiri mjesta uručio je voditelj turnira Jurica Bešlić, a sve ekipe dobile su i priznanja za sudjelovanje na ovom tradicionalnom turniru. Utakmice su sudili veterani požeškog suđenja, Zdravko Matijević i Branko Budaj. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *