Ekskluzivno: Za direktora požeškog Komunalca uhljebljena osoba bez radnog iskustva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Na održanim lokalnim izborima u svibnju prošle godine, u utrci za gradonačelnika Grada Požege, već u prvom krugu slavio je dr.sc. Željko Glavić (HDZ).
Svega mjesec i pol nakon, imenovan je novi direktor gradske tvrtke Komunalac Požega d.o.o., no krenimo redom.

Sve je kulminiralo smjenom jednog od najpoznatijih “zviždača” gospodina Josipa Viteza, koji je prijavio bivšeg požeškog gradonačelnika Darka Puljašića zbog traženja namještanja poslova određenim tvrtkama. (na poziciji direktora proveo je oko godinu dana)

Nakon smjene Viteza, za novog direktora imenovan je Tomislav Didović koji na poziciji ostaje svega šest mjeseci, nakon čega podnosi ostavku “iz osobnih razloga” (svega mjesec dana nakon lokalnih izbora).
Dva tjedna nakon toga, odnosno mjesec i pol dana nakon lokalnih izbora, Nadzorni odbor tvrtke Komunalac Požega d.o.o. imenuje novog direktora tvrtke, gospodina Domagoja Lovrića (32), magistra strojarstva.

Da bi netko postao direktor, mora ispunjavati određene uvijete, a jedan od njih je 5 godina iskustva na rukovodećoj poziciji.
Tražeći direktora Lovrića da nam dostavi dokaz o 5 godina na rukovodećoj poziciji, u nekoliko navrata su nas iz tvrtke Komunalac Požega d.o.o. izignorirali. Slučaj smo prijavili Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske, nakon čega se oglasila izvjesna gospođa Lidija Galić iz požeškog Komunalca, koja nam je šturo odgovorila da direktor Lovrić ima traženo iskustvo (naravno dokaz nismo dobili).

Kako traženi dokaz o radnom iskustvu direktora Lovrića nismo dobili, a s obzirom na to da nam je u razgovoru direktor Lovrić rekao da je potrebno radno iskustvo stekao u prijašnjoj tvrtki, uputili smo upit bivšem poslodavcu.

U odgovoru stoji da je ugovor raskinut na zahtjev gospodina Lovrića, a da je isti od 31.8.2015. godine bio raspoređen na radno mjesto “pomoćnog tehnologa”, sve do 1.9.2020. godine nakon čega prelazi u “sestrinsku” tvrtku gdje počinje raditi na radnom mjestu “Programer digitalizacije tehnoloških postupaka” nakon čega prelazi na mjesto direktora tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

Uzmemo li u obzir da je direktor Lovrić u najboljem slučaju završio fakultet u roku, nakon završetka fakulteta je imao minimalno 23 godine života.
Kod prethodnog poslodavca je proveo gotovo 6 godina, a kako sada ima 32 godine života, zaposlenje kod prijašnjeg poslodavca (gdje direktor Lovrić navodi da je stekao potrebno radno iskustvo) ostvario je s 26 godina života. Gdje je direktor Lovrić radio od 23. do 26. godine, odnosno te 3 godine je li uopće radio negdje od završetka fakulteta do zaposlenja kod prethodnog poslodavca, nije nam poznato, no uvjereni smo da te 3 godine nije proveo na rukovodećoj poziciji, a i da je, opet ne ispunjava tražene uvijete da bi bio imenovan čelnim čovjekom gradske tvrtke na neslužbeno doznajemo neto plaći od 16 000 kuna.
Službeni podatak smo zatražili od tvrtke Komunalac Požega d.o.o. i nismo ga dobili.

Pomoćni tehnolog i vrlo kratko programer nisu pozicije iz domene “rukovodeće” pozicije, pa se pitamo tko si je dao za pravo preporučiti i imenovati direktora Lovrića na poziciju direktora?

Je li u pitanju gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić?
Je li u pitanju zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević ( koji dijeli isto prezime kao i djevojačko prezime supruge direktora Lovrića)?
Je li u pitanju Nadzorni odbor tvrtke Komunalac Požega d.o.o.?

Na ovo pitanje za sada nemamo odgovor.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

1 thought on “Ekskluzivno: Za direktora požeškog Komunalca uhljebljena osoba bez radnog iskustva”

  1. MalaPlavaIskaznica

    Ako se netko pita koji su razlozi da smo izgubili gotovo 400 000 stanovnika u 10 godina, neka pogleda malo po Požegi i institucijama tko je sve zaposlen i sa kakvim znanjem/sposobnostima.

    Mnogi od njih (ne kažem za dotičnog, već općenito), ne znaju voditi 10 ovaca na pašu, a vode institucije koje imaju značajnu ulogu u Gradu. Sramota, na kraju će HDZovski šerifi ostat bez poreza, jer će potjerat sve one koji ga plaćaju.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika