Enver Moralić proglašen počasnim građaninom Kutjeva, Tarik Filipović vodio kviz na Svečanoj sjednici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Početak obilježavanja Dana Grada Kutjeva, započeo je polaganjem vijenaca na kutjevačkom groblju, a o čemu smo izvijestili u članku “U prigodi Dana Grada Kutjeva položeni vijenci“.
Nakon toga, prelazi se na najsvečaniji dio događanja, a to je Svečana sjednica povodom Dana Grada Kutjeva. Sam početak događaja obilježila je izvedba hrvatske himne koju je izveo Kutjevački tamburaški orkestra predvođen Ivanom Karađom. Nakon toga je uslijedila prigodna prilika da se oda počast svim hrabrim braniteljima koji su dali svoje živote za domovinu, kao i svima koji su kroz povijest grada dali doprinos njegovom razvoju i napretku. Minuta šutnje bila je trenutak dubokog poštovanja prema njihovoj žrtvi. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutjeva Branko Vido. Za umjetnički dio programa bili su zaduženi Bruna Oberan Bošković i Alen Kovačević koji su tri izvedbe uveličali sam događaj.

Također su uručene zahvalnice svim članovima prvog saziva Općinskog vijeća i poglavarstva od strane gradonačelnika Grada Kutjeva Josipa Budimira i predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutjeva Branka Vide. Zahvalnice su primili: Andrija Mitrović, Ivan Perak, Ante Pavković, Antun Pavić, Dragan Rezo, Ivan Vukas, Ivan Javora, Stipo Grgić, Željko Prevolšek, Miroslav Mahaček, Ivan Kristić, Josip Ašenbrener, Zdenko Budimir, Ivan Murar i Tomislav Rušec.

Kroz kreativni kviz pod nazivom “Tko želi biti Kutjevčanin”, koji je osmišljen po ideji kviza “Tko želi biti milijunaš”, gradonačelnik Budimir odgovarao je na pitanja voditelja koji je bio ni manje ni više nego Tarik Filipović, prvi i najdugovječniji voditelj kviza “Tko želi biti milijunaš”. Kroz ukupno 15 pitanja, prisutnima je prezentirano sve što je Grad Kutjevo postigao u protekloj godini, kao i o planovima koji su spremni i bit će realizirani sljedeće godine.

“Mlada gradska uprava željela je na malo drugačiji, kreativan i zabavan način modernizirati našu svečanu sjednicu. Nadam se da smo uspjeli prezentirati dio toga što radimo, dosta toga nije ni stalo u pitanja, puno više toga se događa i radi. Ova Gradska uprava ima viziju i percepciju razvoja, uz pomoć svih onih koji sudjeluju i s nama čine na dobrobit naše sredine. Imamo spremnih projekata s građevinskim dozvolama za realizaciju u vrijednosti preko 300 milijuna kuna, tako da u idućem razdoblju spremno očekujemo pozive i resornih ministarstava i Fondova EU. Kroz kviz se doznalo kako je Grad Kutjevo za svoje umirovljenike osigurao uskrsnice i božićnice, a ukupan iznos za tu namjenu bio je 26 tisuća eura, a veliki broj njih osjetio je i blagodati pomoći u kući kroz projekt “Zaželi”. Značajna sredstva Grad izdvaja i za više od 30 različitih udruga, a trenutno se dovršava projektno-tehnička i muzeološka dokumentacija za jedna od kapitalnih kutjevačkih projekata “Kuća graševine” vrijedan deset milijuna eura. Među velikim kutjevačkim projektima koji su u pripremi je i Kulturni centar čija je ukupna vrijednost preko milijun eura, kao i projekt “Fontana graševine” i sportska dvorana” – rekao je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.

Čestitke na dosadašnjem radu i razvoju u svojim govorima uputili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha i potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr. Davor Pranjić.

Zahvalnicu Grada Kutjeva primili su Judo klub Jigoro, Jona Šipoš i Nina Čamak. Godišnja nagrada Grada Kutjeva za 2023. godinu dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kutjevo i Ljiljani Bernatović-Markota.

Nagrada Grada Kutjeva za životno djelo za 2023. godinu dodijeljena je posthumno Antunu Adžiću i Branku Mihalju. Počasnim građaninom Grada Kutjeva za 2023. godinu proglašen je Enver Moralić, vlasnik Vinarije Kutjevo d.d. koji se također obratio u ime svih nagrađenih.
Podsjetimo, Gospodin Moralić ponovno je pokazao svoju veličinu čovjeka te je Gradu Kutjevu nesebično darovao kino dvoranu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)