EU PROJEKTI Pakracu i Lipiku za dovršetak započetih projekata dodijeljeno bespovratnih 3 milijuna eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradovi Pakrac i Lipik aplicirali su na Javni poziv za sufinanciranje završetka provedbe EU projekata na područnoj (regionalnoj) i lokalnoj razini. Poziv je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a odnosi se na EU projekte sufinancirane sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. čija se provedba nastavlja nakon 31. prosinca 2023. godine te je namijenjen korisnicima koji imaju sklopljen Dodatak Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu EU projekta – prenosi Grad Pakrac.

Grad Pakrac, zastupan po gradonačelnici Anamariji Blažević, 13. svibnja s Ministarstvom je sklopio Ugovor o sufinanciranju završetka provedbe EU projekta prema kojemu mu je iz ukupnog raspoloživog iznosa sredstava od 20 milijuna eura koja su Javnim pozivom predviđena, dodijeljeno do najviše 2,2 milijuna eura bespovratnih sredstava za potrebe dovršetka projekta „Svijet graševine (Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje)“.

Osim Pakraca, dobar dio kolača teškog 20 milijuna eura povukao je i Lipik, koji je na Javni poziv za sufinanciranje završetka provedbe EU projekata aplicirao projekt „Terme Lipik“ te mu je dodijeljeno 768 tisuća eura bespovratnih sredstava. Dodijeljeni iznos utrošit će se na dovršetak izgradnje „Vile dobre vode“. Navedena sredstva osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)