Evo zašto je Trg Svetog Trojstva u mraku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požega i ove godine dio akcije “Sat za planet Zemlju”


WWF Adria, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 15. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 26. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito. Grad Požega i ove će se godine priključiti akciji te će večeras javna rasvjeta na Trgu Sv. Trojstva biti ugašena.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju održava se u izazovnom trenutku. WWF je zaprepašten eskalirajućim ratom i naša srca i misli su sa svima koji su pogođeni ovim oružanim sukobom, posebno s narodom Ukrajine koji pati, kao i svima u pogođenim regijama. Sat za planet Zemlju osnovan je kako bi ujedinio svijet u podršci ljudima i planetu. Njegova je vizija stvoriti pozitivne utjecaje na okoliš kroz moć mnoštva. U ovim grubim vremenima, Sat za planet Zemlju 2022. nudi još jedan trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima i domu koji svi dijelimo. Priroda je neophodna za izgradnju sigurnijeg, otpornijeg i održivijeg svijeta za sve – svijeta u kojem svi napreduju i žive u harmoniji jedni s drugima.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Iz godine u godinu akcija je rasla, a kako je u svijetu dosegla broj od čak 178 država uključenih u “Sat za planet Zemlju”, tako je rasla i u Hrvatskoj.

Priopćili su iz Grada Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *