Fasiri sa sirom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Priprema
1.
Crni i bjeli luk sto sitnije izrezati(crveni ja na ribes)!Kruh natopiti vodom ili mlijekom.A zatim ga dobro ocjediti,i izmrviti.

2.
U odgovarajucu posudu sjediniti mljeveno meso,jedno jaje,kruh, mljevenu papriku,origano,zacine po ukusu, te crni i bjeli luk.

3.
Sve sastojke dobro izmjesiti rukama da se dobije kompaktna smjesa.

Pripremljenu smjesu od mesa podjeliti na 8 kuglica.

4.
Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu.Na pljeskavicu staviti po trougao sira, i obloziti ga smjesom od mesa.Formirati fasire.

5.
Punjene fasire uvaljati u brasno,pa u ostala umucena jaja i u prezlu.Prziti ih u ulju sa obje strane dok ne porumene.Vaditi ih na papirnati ubrus,da pokupe suvisnu masnocu od pecenja

Posluživanje
Posluziti tople uz pire krompir,tartar ili majonzu i pomfrit..

Sastojci
za 6 osoba

500g mljevenog mesa(junetina a moze i mjesano)
1 manja glavica luka
3 jaja
150g prezle
2 komada od sredine kruha
8 trouglova topljenog sira(Zdenka,Bucko
2 cehna bijelog luka
1 kaskica mljevene crvene paprike
origano,biber,so,vegeta
brasno po potrebi

Izvor: Coolinarka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika