Festival kulena&vina u Požegi: Večeras koncerti Cecilije i Mejaša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Program „Festivala kulena i vina“ započinje već u jutarnjim satima kada će pristizati uzorci kulena čije ocjenjivanje počinje od 13 sati. Stručni dio Kulenijade održat će se također u prostoru Studentskom doma „Dr. Franjo Tuđman“, gdje će u poslijepodnevnim satima biti organizirane edukacije kako za proizvođače kulena, tako i za vinare, a sve u organizaciji vrhunskih predavača požeškog Veleučilišta. 42. požeška Kulenijada okupit će brojne majstore, proizvođače kulena iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema koji će predstaviti svoj proizvod za čiju izradu se primjenjuje izvorna tradicionalna receptura, a na ovaj način će se promovirati domaća proizvodnja i tradicijski običaji. Priznanja kulenarima, kao i proglašenje ovogodišnjeg Šampiona Kulenijade bit će također održano u večernjim satima u sklopu manifestacije na trgu.

Svakom kulenaru će biti osiguran štand na kojemu će u popodnevnim i večernjim satima, u sklopu Festivala kulena&vina, moći prezentirati svoj proizvod.

Početak program na Trgu Sv. Trojstva predviđen je u 17,00 sati kada će nastupiti Plesni studio Marine Mihelčić, Požeške mažoretkinje, Twirling klub Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar te Scenski studio ARTina. Na zapadnom dijelu Trga Sv. Trojstva, od zgrade Gradskog muzeja pa sve do Gradske tržnice odvijat će se prodajna izložba i Sajam antikviteta u organizaciji Udruge Požeški čuvari baštine i tjednika Kronika požeško – slavonska. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima. Kada je riječ o prodajnoj izložbi, još uvijek traju prijave, ali kao i na svim našim manifestacijama, uz proizvođače kulena i vina, očekujemo i obiteljska gospodarstva, kreativne udruge i mnoge druge.

Od 18 sati započet će degustacija kulena za građanstvo na Trgu Svetog Trojstva, a u isto vrijeme i nastup popularne Cecilije koja će nas zabavljati sve do 21 sat. Poznata pjevačica i televizijska voditeljica Cecilija Rudić dobitnica je brojnih nominacija, priznanja i nagrada. Kraljica je moderne tamburaške glazbe, a sad već velikim koracima putuje na sam vrh hrvatske estrade te k novom epitetu – kraljice zabavne glazbe.

U 21 sat uslijedit će nam dodjela priznanja kulenarima i proglašenje pobjednika, Šampiona Kulenijade, kao i dodjela priznanja najboljim vinarima. U 21,15 očekuje nas dolazak Povijesne postrojbe Gradska straža Požega, uz gostujuće postrojbe iz Bakra i Osijeka, te Odred izviđača Požega koji će nas uvesti u svečanost paljenja Ivanjskog krijesa kojim ćemo i ove godine simbolično obilježiti dolazak ljeta.

Dok se Ivanjski plamen bude obasjavao nebo nad požeškim središnjim trgom, na pozornicu će izaći Mejaši. Jedan od najpoplarnijih mladih hrvatskih bendova koji se ističe od netipičnim postavom instrumenata i izgledom. Ovi tamburaši u svojoj postavi imaju bubnjeve, bass gitaru i elektro-akustičnu gitaru što do nedavno nije bila česta pojava kod tamburaša. Elemente pop-rocka možete čuti u njihovim pjesmama, a jedinstven izgled – izlizane traperice, karirane košulje i starke, u njihovim spotovima.

Sve ostale informacije vezane uz manifestaciju možete dobiti u Turističkom uredu TZ Grada Požege, A. Kanižlića 3 ili na tel. 034 274 900.
Radujemo se Vašem dolasku na Festival kulena&vina u Požegu! – Priopćili su iz Turističke zajednice Grada Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *