Na sajmu u Gudovcu prodali traktor od 2,6 milijuna kuna: Kupio ga je slavonski farmer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Najskuplji traktor visok je 3,4 metra i težak je 12 tona. Fendt 900 ima kožnata sjedala, navigaciju i 365 konja. Prodaje ga samoborska tvrtka Interexport, a kupio ga je farmer iz Slavonije – prenosi 24 sata.
Sudeći prema broju posjetitelja, 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu ovog vikenda mogao bi srušiti sve dosadašnje rekorde, kiši unatoč. Na 100.000 kvadrata proizvode je izložilo više od 400 tvrtki i pojedinaca, među kojima je i desetak iz EU te tradicionalni gosti iz BiH i Srbije.
Čim je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u petak svečano otvorio sajam, prodan je najskuplji traktor, Fendt 900. I to za 350.000 eura (2,6 milijuna kuna) plus PDV. Od samoborske tvrtke Interexport kupio ga je farmer iz Slavonije.

Farmeri prepoznaju kvalitetu i ne štede kad je u pitanju provjerena majka, a Fendt 900, je po karakteristikama vodeća marka. Posjeduje kompletnu opremu, dakle kožnata sjedala, LED lampe, navigaciju. Kožnata sjedala tu su prvenstveno da se u traktoru može što duže sjediti i što lakše raditi – kazala nam je članica Uprave tvrtke Ivana Karaula.

To čudo na kotačima visoko je 3,40 metara i teško 12 tona, ima 365 konja, koji mogu povući 10 plugova istodobno. Ima MAN-ov motor od 9000 kubika. Snaga motora je takva da je u stanju povući pet punih željezničkih vagona i radi na svim terenima. Naravno, posjeduje navigaciju i sve što je potrebno da se traktor programira prema dimenzijama površine koju obrađuje. Vozač može čitati roman ili slušati glazbu po vlastitom izboru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *