Fišijada u Požegi – Riba & začin na pravi način!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Već dugi niz godina u Požegu, za vrijeme Festivala krajem kolovoza i početkom rujna, redovito dolaze gosti i uživaju u divnim delicijama Požeštine. Zlatne žice Slavonije festival je koji mami na tisuće posjetitelja u kasno ljeto kad sazrijevaju domaći plodovi i kad su berbe grožđa. Ali, ne dolaze gosti samo radi sjajne tamburaške glazbe – oni dolaze na, već tradicionalnu, Fišijadu.
Ljubitelji riječne ribe, izvrsne kapljice, dobre glazbe i dobre zabave vraćaju se svake godine ovom događaju na kojem ne nedostaje druženja niti prave slavonske fešte.

Svake godine na natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša prijavi se preko 50 fiš majstora iz cijele Slavonije. Parkom kod Orljave toga petka šire se mirisi najfinijih ribljih paprikaša pripremljenih po tradicionalnoj slavonskoj recepturi.
Za sve natjecatelje osigurano je četiri kilograma ribe, voda i drva. Ovogodišnji zabavni dio programa ispunjava tamburaški sastav De Gotho uz razne zabavne igre s animatorom i voditeljem.

Uz natjecatelje koji se kroz prvi dio programa natječu u spremanju ribljeg paprikaša, ovdje vas očekuju brojni riblji specijaliteti pripremljeni na tradicionalne načine te niz igara iznenađenja poput hvatanja šarana u specijalno uređenom jezeru.
Kad se svemu tome dodaju odlična vina i dobra pjesma, i sve to u slavonskom veselju, naši posjetitelji uvijek se rado vesele upravo petku od svih festivalskih dana jer tu je fešta cijeli dan, a nastavlja se na Trgu Svetog Trojstva.

Sve informacije vezane uz prijavu za natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša možete pronaći na
https://pozega-tz.hr/fisijada-2022-prijava-natjecatelja/.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *