Fizičkog nasilja nije bilo. Evo zašto se tereti Vjekoslav Potočanac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Općinsko državno odvjetništvo u Požegi objavilo je priopćenje o slučaju obiteljskog nasilja, za kojeg se tereti sada već bivši vršitelj dužnosti predstojnika Županijskog zavoda za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac. Iz priopćenja se jasno može iščitati ono o čemu smo već pisali, a to je da fizičkog nasilja nije bilo, kako se šuška po gradskim kuloarima! Priopćenje Općinskig državnog odvjetništva u Požegi prenosimo u cijelosti.

“Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2023., povodom kaznene prijave Policijske uprave požeško-slavonske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. Kaznenog zakona i nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak počinio navedena kaznena djela u jednom mjestu na području Požeško-slavonske županije na štetu svoje supruge i troje djece, odnosno svojim je postupanjem ugrozio normalni psihofizički razvoj djece, a oštećenicu dovodio u ponižavajući položaj.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *