Fizičkog nasilja nije bilo. Evo zašto se tereti Vjekoslav Potočanac

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Općinsko državno odvjetništvo u Požegi objavilo je priopćenje o slučaju obiteljskog nasilja, za kojeg se tereti sada već bivši vršitelj dužnosti predstojnika Županijskog zavoda za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac. Iz priopćenja se jasno može iščitati ono o čemu smo već pisali, a to je da fizičkog nasilja nije bilo, kako se šuška po gradskim kuloarima! Priopćenje Općinskig državnog odvjetništva u Požegi prenosimo u cijelosti.

“Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2023., povodom kaznene prijave Policijske uprave požeško-slavonske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. Kaznenog zakona i nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak počinio navedena kaznena djela u jednom mjestu na području Požeško-slavonske županije na štetu svoje supruge i troje djece, odnosno svojim je postupanjem ugrozio normalni psihofizički razvoj djece, a oštećenicu dovodio u ponižavajući položaj.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)