Forum žena SDP-a organizirao humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a i ove godine je održana humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ i to 11. put, na što smo izrazito ponosni. Akcija se organizira na razini cijele Hrvatske, na 90 lokacija, a priloge prikupljene donacijom sredstava i podjelom tulipana Forum žena SDP-a donirat će Zakladi Ana Rukavina.
U Hrvatskom registru potencijalnih darivatelja matičnih stanica je upisano 61.983 darivatelja, dok je broj tipiziranih darivatelja je 61.891. Iz Hrvatskog registra do sada su napravljene 162 transplantacije. Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih hematoloških bolesti su najčešći korisnici krvotvornih matičnih stanica. Potencijalni darivatelj se može javiti u jedan od 8 transfuzijskih centara ili putem organiziranih akcija koje Zaklada organizira.
Doniranjem sredstava se pomaže Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije.
Podsjetimo, za vrijeme Aninog liječenja u Hrvatskoj nije postojao dovoljno razvijen sustav dobrovoljnog darivanja koštane srži te na ovaj način nastojimo ukazati na važnost Registra. Osim prikupljanja što više sredstava za ovu svrhu, cilj nam je i osvijestiti sve naše sugrađane da se lijek nalazi u svima nama te da svatko od nas može pomoći oboljelima.
SDP kontinuirano nastoji ukazati na važnost poboljšanja sustava zdravstvene zaštite, ali i važnost dostupnosti zdravstvene zaštite za sve građane podjednako.
Zahvaljujemo svim građanima koji su se do sada odazvali ovoj akciji i podržali rad Zaklade.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *