[FOTO] 8. Pohod na Frušku goru – Ilok – HPD Gojzerice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Protekle nedjelje 20-tak planinari iz HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su pohodili 8. Pohod na Frušku goru, koji se održao u organizaciji HPD Cibalija Vinkovci i HPD Liska Ilok.
Krenuli su ujutro u 5:30 sati autoposadama pod vodstvom Hrvoja Kozarića, vodiča i organizatora ovog zanimljivog izleta. Početna i završna točka 15 km duge staze ovog pohoda, bila je u selu Radoš na imanju Slovačke zajednice.
Okupilo se 200-tinjak planinara uz tradicionalni planinarski doručak, a nakon pozdravnog govora Igora Nađa predsjednika HPD Cibalije Vinkovci krenulo se na stazu. Staza je vodila do vrha Liska 297 mnv na Fruškoj gori – najvišeg vrha Vukovarsko-srijemske županije, koji se nalazi na samoj granici sa Srbijom. Nakon toga staza je nastavila kroz vinograde i šume sve do vrha Skandala 253 mnv, koji je od ove godine uvršten u Hrvatsku planinarsku obilaznicu (HPO).
Po završetku pohoda planinare je čekao ukusan grah iz kotluše, spremljen i podijeljen od ljubaznih domaćina. Nakon zajedničkog ručka slijedila je dodjela zahvalnica svim društvima koja su se odazvala ovom pohodu.
Po završetku svečanosti druženje je nastavljeno uz glazbu i ples. Na povratku kući požeški planinari obišli su grad Ilok i njegove znamenitosti kao što su: srednjovjekovna utvrda s pogledom na Dunav, crkvu sv. Ivana Kapistrana, Iločke podrume.
Ugodan boravak i dobru zabavu u gradu Iloku, zaključili su u na terasi restorana u sklopu Iločkih podruma.
Do iduće zgode i nezgode!
HPD Gojzerica Požega – V.A.T.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *