[FOTO] 90 godina DVD-a Djedina Rijeka: Neprekidan rad na zaštiti imovine i ljudskih života od 1933. godine do danas

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dobrovoljno vatrogasno društvo Djedina Rijeka proslavilo je visoku devedesetu obljetnicu kontinuiranog rada i djelovanja u cilju zaštite ljudi i imovine. Na svečanoj sjednici prikazan je presjek rada od samih osnutaka davne 1933. godine do danas. Iako su se članovi društva mijenjali, cilj djelovanja je ostao isti, biti prvi u svim nezgodama kako bi mještani mirno spavali – prenosi Požeško-slavonska županija.

Uz domaćine, proslavi obljetnice pridružili su se članovi prijateljskih dobrovoljno vatrogasnih društava,  predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Dragutin Žnidarec, zapovjednik županijske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Novosad, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, Župnik Milan Klobučar i mještani.

Županica Jozić uputila je čestitke članovima DVD-a Djedina Rijeka na čelu s predsjednikom Ivanom Radičevićem, istaknuvši kako budućnost ovoga društva nije upitna zahvaljujući mladim licima u njegovim redovima.

– Sigurna sam da bi oni koji su osnivali ovo društvo i koji su postavili njegove temelje bili ponosni na sve vas jer je jedno malo mjesto Djedina Rijeka uspjelo zadržati sve ono što su oni u tim trenucima uspostavili. Iz godine u godinu vi radite ne samo na zaštiti ljudskih života i imovine, već ste nositelji svih društvenih aktivnosti na kojima se vaši susjedi, prijatelji i obitelji okupljaju. Iz presjeka rada vidimo da ste uistinu vodili računa o svemu, aktivni ste i postižete uspjehe na brojnim natjecanjima, ulažete u osposobljavanja i iskreno vam želim da s istim žarom nastavite i dalje – rekla je Jozić.

Prigodno, na sjednici su dodijeljena vatrogasna priznanja i odlikovanja članovima DVD-a Djedina Rijeka. Spomenicu za 20 godina rada dobili su Mario Samardžić, Josip Fridrih, Ivan Radičević stariji i Franjo Fridrih.

Brončanu vatrogasnu medalju zaslužili su Goran Buturac, Boris Bjelokapić, Branko Pavlović, Mario Samardžić, Đuro Švajda, Ivan Buturac stariji, Vinko Mičević, Mijo Samardžić, Zvonko Josipović, Zoran Buturac i Damir Martinović.

Brončana vatrogasna plamenica dodijeljena je šestorici članova, Ivanu Radičeviću starijem, Josipu Mičeviću, Luki Buturcu, Dariu Švajdi, Vjekoslavu Josipoviću i Ivanu Radičeviću.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)