[FOTO] Akademska vina Zlatne doline- Pinot bijeli kao savršen prijedlog za blagdanske dane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Akademska vina Zlatne doline su proizvedena u nastavnoj bazi Fakulteta ruralnog razvoja u Požegi koji djeluje u okviru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Objekt sadrži prostore vinskog podruma, spremišta vina, kušaonice, prostorija za smještaj poljoprivredne mehanizacije i priključaka, gnojiva, pesticida, kao i nastavne prostore, učionice, kabinete, praktikume i degustacijske dvorane.

Izravno je fizički i funkcionalno povezan s nastavnim poligonom višegodišnjih nasada vinograda. Površine vinograda se nalaze na južnim obroncima Papuka kraj sela Podgorje u kutjevačkom vinogorju. Dvadesetogodišnja tradicija proizvodnje vina stvara vrhunska vina koja nastaju pod budnim okom znanstvenika i studenata. Cjelokupno poljoprivredno gospodarstvo i prodaja vina je organizirana u okviru spin off poduzeća Vinum Academicum d.o.o. što je trend današnjeg poduzetništva na razvijenim europskim tržištima. U ponudi su brojne vinske sorte kao što su: graševina, chardonnay, pinot bijeli, pinot sivi, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon, itd. što daje široku lepezu vinskim znalcima za uživanje i sljubljivanje sa autohtonim jelima koja se izučavaju na studiju Enogastronomije u Požegi, ističe prodekan za razvoj Fakulteta doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Prema preporuci enologa doc.dr.sc. Josipa Mesića, Pinot bijeli berbe 2021. jedinstveno je vino. Prije svega slatka inačica ističe ovo sortno vino u ponudi vina Hrvatske. Savršenog je balansa sladora i kiselina koje daju prekrasnu svježinu. Posebno se ističe bogatstvo voćnih aroma razvijenih tijekom fermentacije. Ovo puno, bogato i lijepo zaokruženo vino izvrsno se slaže sa voćnim slasticama kao i s mekanim sirevima, te je izvrstan prijedlog za blagdanske dane uz akcijsku cijenu u prodavaonici u Cehovskoj 1, Požega.
Uzdravlje!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *