[FOTO] „Ako za “Martinje” ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U petak 3. studenoga 2023. u Kutjevu, policijski službenici PU požeško-slavonske proveli su preventivnu akciju „Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!“, s ciljem da se vozačima ukaže na opasnosti koje donosi konzumiranje alkohola i upravljanje vozilima, posebice u dane „Martinja“.

Uz policijske službenike u provođenje akcije bili su uključeni gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, te predstavnice Turističke zajednice Grada Kutjeva, Udruge vinara i Udruge La Bella Vita.

Naime, alkohol i vožnja ne idu zajedno, jer isti smanjuje pažnju i produljuje vrijeme reakcije, što povećava rizik od događanja prometnih nesreća. U prvih deset mjeseci ove godine na području PU požeško-slavonske vozači pod utjecajem alkohola su uzrokovali 106 prometnih nesreća od ukupno 452 koliko ih se dogodilo. Istovremeno, pri nadzoru prometa pod utjecajem alkohola u prvih deset mjeseci ove godine zatečena su 604 vozača.

Tijekom provođenja akcije nisu zatečeni vozači pod utjecajem alkohola. Upravo je to glavni cilj i poruka ove zajedničke preventivne akcije da vozači budu savjesni i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola u dane proslave  „Martinja“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)