[FOTO] Ako za Vincelovo ideš i piješ – ne vozi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Policijski službenici PU požeško-slavonske su danas, u suradnji s Gradom Kutjevom,  proveli preventivnu aktivnost u prometu na cestama s ciljem da se vozačima ukaže na opasnosti koje donosi upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola.

Policijski službenik za prevenciju, PU požeško-slavonske Goran Matijević, istaknuo je da se ovaj preventivni sadržaj uspješno provodi duži niz godina, te zahvalio na tome gradonačelniku Budimiru i njegovim suradnicima, Turističkoj zajednici i Udruzi Kutjevački vinari, ali i predstavnicima medija koji daju svoj doprinos da se preventivne poruke prenesu do građana.
Istaknuo je da nema uspjeha u prevenciji ako u projekte nisu uključeni svi dionici u zajednici.
Također, Matijević je predstavio promidžbene materijale vezane za nastupajuće kampanje Postani policajac/policajka!, te istaknuo da uskoro slijedi raspisivanje natječaja za upis u 3. razred srednje policijske škole i natječaja za obrazovanje odraslih za zanimanje policajac, o čemu će javnost pravovremeno biti upoznata. Do tada potencijalni kandidati više o samom školovanju mogu pogledati na web stranicama Policijske škole Josip Jović (Policijska akademija), ili se informirati u PU požeško-slavonskoj.
U animiranje potencijalnih kandidata uključio se i Grad Kutjevo, na čelu s gradonačelnikom Budimirom, te su u prostorijama grada koje posjećuju građani postavljeni prigodni plakati kampanje.” – naglasio je Matijević.

Naime, tijekom nadolazećeg vikenda očekuju se proslave „Vincelova“ koje su povezane s konzumacijom alkoholnih pića te se  može očekivati  da će određeni broj vozača nakon što su  konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima. Upravo zbog toga, u cilju smanjenja rizika od nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu na cestama,  policijski službenici naše policijske uprave će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane mjere u prometu usmjerene na tzv. „četiri ubojice“ u prometu, odnosno alkohol, pojas, brzinu i mobitel kao i ne višestruke počinitelje prometnih prekršaja Što se tiče naše Policijske uprave, tijekom protekle godine, procesuirano je ukupno 700 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je od ukupnog broja prometnih nesreća kojeg smo prošle godine zabilježili 540 njih 109 zabilježili vozači pod utjecajem alkohola. U tim prometnim nesrećama je stradalo 46 osoba od kojih je 21 teško ozlijeđena i 25 lakše. Također savjetuju vozačima koji će konzumirati alkohol da ne sjedaju za volan, da koriste usluge javnog prijevoza jer je to daleko sigurnije i jeftinije. Ako idu u društvu da se dogovore tko će ostati trijezan i voziti, ili da zamole nekoga da ih odveze ili da jednostavnu ostanu prespavati – naglasila je Glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Nakon dvije godine, nakon postcovid situacije u mogućnosti smo organizirati Vincelovo u gradu Kutjevu. Dvije godine nije bilo tih aktivnosti tako da vjerujemo da su se ljudi zaželjeli i da će se ova manifestacija održati u onom obliku i intenzitetu koji mi kao domaćin i organizator očekujemo. Ovim putem čestitam PU požeško-slavonskoj što provode ovakve akcije. Mi kao domaćin pozivamo sve da dođu u Kutjevo na Vincelovo koje će imati bogatu gastronomsku ponudu, bogatu ponudu tradicionalnih kutjevačkih vina kutjevačkih vinara, bogat i zabavan program i da zabava potraje dugo u noć, ali da se svi pridržavaju Zakonskih okvira sigurnosti u prometu koje su predstavnici policije naveli – rekao je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.
Dođite u Kutjevo 21.1.2023. godine, na naše Vincelovo, ali nemojte piti ako vozite – dodala je predstavnica Udruge Kutjevački vinari Ivana Vasilj.Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *