[FOTO] Berbom vinograda na Trgu graševine u Kutjevu, vinari obilježili završetak berbe grožđa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga Kutjevački vinari, organizirala je danas tradicionalnu proslavu završetka berbe na Trgu graševine u središtu grada Kutjeva kod jedinstvenog vinograda.

Na proslavi završetka berbe sudjelovao je i gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, a na samom početku sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je predsjednik udruge Kutjevački vinari Krunoslav Sontaki.

“Godina je bila izazovna, no unatoč svim teškoćama, članovi udruge vinogradara i vinara “Kutjevački vinari” istaknuli su se kao pravi slavodobitnici. Na proslavi završetka berbe na Trgu graševine u središtu Kutjeva, članovi udruge izrazili su svoju zahvalnost Kutjevu d.d. na radu na vinogradu. Posebno bi istaknuo Kutjevo d.d., koja se istaknula kao velika tvrtka, za razliku od manjih vinarija unutar udruge. Kutjevo d.d. uvijek je bila spremna pružiti pomoć s logistikom i ljudima za njihove manifestacije. U udruzi su se ujedinili, bez obzira na razmjere njihovih vinarija, kako bi zajedno promovirali graševinu. To je njihov kontinuirani cilj za razvoj vinskog turizma” – rekao je predsjednik udruge Krunoslav Sontaki.

“Iza izuzetno teške i zahtjevne vinogradarske godine, vinogradari su stali kao istinski junaci, spremni suočiti se s izazovima koje je priroda postavila pred njih. “Ovo je bila izuzetno teška godina gdje su vinogradari doslovno ‘polomili zube’ kako bi spasili grožđe. Čestitam svim vinogradarima kutjevačkog vinogorja jer smo jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji smo to uspjeli odraditi. Svojim znanjem, tradicijom i nepresušnim trudom, uspjeli smo zaštititi čak 1400 hektara vinograda. Ova godina bila je izazovna, no uspjeli smo izvući maksimum, ne samo što se tiče zdravlja vinove loze, već i kvalitete” – istaknuo glavni enelog Vinarije Kutjevo d.d. Ivan Marinclin.

Berbu su započeli domaćini, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir i predsjednik Udruge Kutjevački vinari Krunoslav Sontaki, a zatim su im se priključili gotovo svi prisutni.

Da bi i slijedeće godina bila dobra, trebalo je ovaj završetak dostojno proslaviti, uz dobar zalogaj i brojna vina, jer su na stol svi vinari donijeli svoja ponajbolja vina. Za slijedeću godinu izabran je novi vincilir, Kristina Svitok iz OPG Svitok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *