[FOTO] BOLJE DA PROPADNE SELO NEGO OBIČAJI Održana manifestacija “Šokačko se kolo vije”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sinoć je u športskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu održana tradicionalna 11. Smotra folklora “Šokačko se kolo vije“, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Ivo Čakalić”.
“Šokačko se kolo vije” održano je u sklopu trodnevne manifestacije Tambura za dušu, a osim Kulturno-umjetničkog društva “Ivo Čakalić”, organizatori su Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, dok je pokrovitelj Požeško-slavonska županija.

Prigodnim riječima posjetiteljima i sudionicima smotre obratio se predsjednik Kulturno-umjetničkog društva Slavko Čakalić, kao i domaćin, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.
U ime pokrovitelja smotre, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha otvorio je 11. Smotru folklora “Šokačko se kolo vije”.
Događanju je nazočila i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske Maja Jakobović, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić i zamjenica Kristina Rupert, kao i predsjednik Općinskog vijeća Općine Kaptol Dario Lončarević, koordinator festivalskog programa Jelenko Topić.

Uz domaćine, nastupili su Smilje iz Slavonskog Broda, Izvor iz Motičine, Sloga iz Đakovačke Satnice, Zavičajno KJUD Rama iz Pleternice uz kojega jer bio njihov guslar Jure Vidakušić, te pučka pjevačka skupina Vesele Slatinčanke iz Starog Slatinika.
Program je vodila Marijana Sabljak.

Završetkom ove smotre, završila je i trodnevna manifestacija Tambura za dušu. Mora se priznati da su organizatori ove godine “ljestvicu” postavili jako visoko i da će ju se teško srušiti sljedeće godine te im se na izvanrednoj organizaciji može uputiti samo riječi hvale. Stanovnici Općine Kaptol, ali i svi žitelji Požeško-slavonske su u posljednja tri dana u Kaptolu mogli uživati u blagodatima naše Slavonije, te se za kraj može reći samo stara narodna izreka: “Bolje da propadne selo nego običaji”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)