[FOTO] Dani kruha održani u Osnovnoj školi Dobriša Cesarić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada, većinom u osnovnim školama. Taj događaj danas je već tradicionalno održan u krugu Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi. Učenice i učenici su uz pomoć svojih roditelja te baka i djedova pripremili ponajviše krušne proizvode. Stolove na kojima su bili izloženi krušne delikatesu su uredili u motivima aktualnog godišnjeg doba, jeseni, a održan je i prigodni program popraćen glazbenim i recitacijskim izvedbama učenika.

Na početku je sve je prigodno pozdravila i zahvalila se na trudu koju su svi uložili da uljepšaju ovaj dan, ravnateljica Osnovne škole Dobriša Cesarić mr.sc. Lidija Pecko.

Događaju je ispred Grada Požege nazočila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović. Nakon pojedinačnih i grupnih nastupa na završnoj priredbi, uslijedio je blagoslov hrane i svih nazočnih koji je učinio župnik župe sv. Leopolda Mandića u Požegi, vlč. Jozo Jurić. Potom su svi učenici, učitelji ali i brojni roditelji koji su nazočili priredbi pozvani da blaguju  i degustiraju izloženu hranu i brojne delicije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *