[FOTO] Dočasnička škola “Damir Tomljanović Gavran” u radnom posjetu Gradu Pleternici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dana mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u radni posjet gradonačelnica Pleternice Marija Šarić sa suradnicima primila je izaslanstvo Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” predvođeno zapovjednikom škole brigadirom Ivicom Pejakovićem. Radni posjet započeo je odavanjem počasti poginulim, umrlim i nestalim Hrvatskim braniteljima kod spomenika u Pleternici.

– Zahvalni smo što u slobodi imamo priliku prisjećati se svih velikih i slavnih dana hrvatske prošlosti pritom ne zaboravljajući težak put pun žrtava hrvatskih branitelja koji su nam ovu slobodu i omogućili. Uz znak duboke zahvale na aktivnostima u periodu Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima želim Vam dobrodošlicu u Pleternicu. Također zahvaljujem i našem umirovljenom bojniku na velikoj energiji koju ulaže u svoja predavanja s ciljem upoznavanja mlađih generacija sa istinom o Domovinskom ratu – rekla je Šarić.

Umirovljeni bojnik Mario Kalan održao je prezentaciju na temu “Počeci Domovinskoga rata u Požeštini”, a upravo su ratna događanja u Zapadnoj Slavoniji prethodila ovom izuzetno značajnom datumu za Republiku Hrvatsku – prenosi Grad Pleternica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *