[FOTO] Dočasnička škola “Damir Tomljanović Gavran” u radnom posjetu Gradu Pleternici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dana mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u radni posjet gradonačelnica Pleternice Marija Šarić sa suradnicima primila je izaslanstvo Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” predvođeno zapovjednikom škole brigadirom Ivicom Pejakovićem. Radni posjet započeo je odavanjem počasti poginulim, umrlim i nestalim Hrvatskim braniteljima kod spomenika u Pleternici.

– Zahvalni smo što u slobodi imamo priliku prisjećati se svih velikih i slavnih dana hrvatske prošlosti pritom ne zaboravljajući težak put pun žrtava hrvatskih branitelja koji su nam ovu slobodu i omogućili. Uz znak duboke zahvale na aktivnostima u periodu Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima želim Vam dobrodošlicu u Pleternicu. Također zahvaljujem i našem umirovljenom bojniku na velikoj energiji koju ulaže u svoja predavanja s ciljem upoznavanja mlađih generacija sa istinom o Domovinskom ratu – rekla je Šarić.

Umirovljeni bojnik Mario Kalan održao je prezentaciju na temu “Počeci Domovinskoga rata u Požeštini”, a upravo su ratna događanja u Zapadnoj Slavoniji prethodila ovom izuzetno značajnom datumu za Republiku Hrvatsku – prenosi Grad Pleternica.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)