[FOTO] Druženje za zlatnu dob: „Vaše potrebe ćemo i dalje implementirati u sve buduće projekte“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prigodom Svjetskog dana zdravlja, a u sklopu programa Dnevnog i putujućeg boravka za osobe starije životne dobi koji se provode u Pleternici, organiziran je izlet i druženje na Ranču Čondić – prenosi Požeško-slavonska županija.

Osim izleta, kroz spomenute programe provode se brojne raznovrsne aktivnosti s ciljem uključivanja starijih osoba u život zajednice, kao što su kreativne, glazbene, informatičke radionice, tjelovježba, predavanja, filmske minute i usluge prijevoza.

Pripadnicima zlatne dobi pleterničkog kraja pridružili su se i prijatelji iz Jakšića te požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te načelnik Općine Jakšić Ivica  Kovačević.

Uz programe Dnevnog i putujućeg boravka za osobe starije životne dobi, u vrlo bliskoj budućnosti događat će se i novi projekti usmjereni upravo najstarijim članovima društva, istaknula je gradonačelnica Grada Pleternice, Marija Šarić.

– Ovdje smo da porazgovaramo, da nam ukažete na vaše potrebe i ono što mi možda iz naše perspektive ne vidimo, a vama je bitno. Dokazali smo da znamo privući sredstva i vaše potrebe ćemo i dalje nastaviti implementirati u sve buduće projekte. Kroz tjedan ili dva krećemo ponovno s Programom Zaželi koji vjerujem vama puno znači, a razlika u odnosu na ranije je ta što će sada program trajati tri godine. Za to smo se borili, Vlada Republike Hrvatske je prepoznala važnost i vjerujem da se tome veselite kao i naše gerontodomaćice – rekla je Šarić.

 Uz Centar za starije u Pleternici, o kojemu je govorila gradonačelnica Šarić, gradit će se Centar za starije i u Jakšiću, a uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na čelu s ministrom Marinom Piletićem.

– Ovaj projekt koji zajednički provodite šalje uistinu jednu snažnu poruku, a to je ona poruka koju mi u Požeško-slavonskoj uvijek ističemo, poruka zajedništva, suradnje, poruka međusobnog poštovanja. Uz Centar za starije u Pleternici, s ponosom mogu najaviti i Centar za starije u Jakšiću koji je u fazi potpisivanja ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na čelu s ministrom Marinom Piletićem. Dva su to centra za starije, a spomenut ću i Braniteljski centar u Pakracu u čiju se realizaciju ide, za sve one ljude koji su stali u obranu Republike Hrvatske i kojima kao društvo jako puno dugujemo. Vjerujem da je to jedna velika poruka Vlade da brine o malim županijama kao što je Požeško-slavonska županija i da skrbi o našoj zlatnoj dobi – rekla je županica Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *