[FOTO] DVD Lipik: 140 godina požrtvovnosti i pomicanja granica humanosti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jedno od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društva na području Požeško-slavonske županije, ono Grada Lipika, proslavilo je svoju 140. obljetnicu postojanja i neprekinutog rada u korist dobrobiti svojih građana – prenosi Požeško-slavonska županija.

Jubilarna obljetnica proslavljena je vatrogasnim mimohodom ulicama grada i pokaznom vježbom te nastavljena svečanom sjednicom na kojoj je dan presjek dugogodišnjeg rada društva.

Uz brojna prijateljska vatrogasna društva pristigla iz cijele Požeško-slavonske županije pa i susjednog Starog Viteza i Zabreznice, svečanosti jubileja prisustvovali su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić,  gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, Mario Starčević, načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice, Marko Ašenbrener, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije i Ilija Turković Luketić, predsjednik Vatrogasne zajednice područja Pakrac – Lipik.

Na velikom jubileju DVD-u Lipik čestitao je gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, istaknuvši kako su tijekom dva prosječna životna vijeka uvijek na usluzi svojim sugrađanima.

– Uvijek s ponosom govorimo o našim vatrogascima jer vi ste ti koji ste prvi kada se desi bilo kakva nezgoda i niste samo heroji u kriznim situacijama, već i aktivni sudionici lokalnih manifestacija i događanja – rekao je Kasana.

Svečana sjednica bila je prigoda i za potpisivanje Povelje o bratimljenju između DVD-a Stari Vitez i lipičkog DVD-a koja je vrhunac dugogodišnje suradnje s društvom iz susjedne Bosne i Hercegovine.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipik je društvo koje pruža ruku suradnje ne samo na području županije, nego širi svoje dobrotvorstvo i preko granica Republike Hrvatske čemu je dokaz potpisivanje Povelje s društvom iz Viteza. Vjerujem kako mi danas u Požeško-županiji imamo kvalitetan sustav vatrogastva i na sva naša društva možemo gledati s ponosom kao primjere predanosti i profesionalizma – rekla je Jozić.

Kako u svome radu Dobrovoljno vatrogasno društvo zaista pomiče granice humanosti dokaz je i suradnja s Centrom za inkluziju Pakrac-Lipik čiji članovi bruse svoje vještine u redovima DVD-a Lipik, učeći od požrtvovnih i kvalitetnih lipičkih vatrogasaca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *