[FOTO] Fakulet turizma i ruralnog razvoja u Podgorju proslavio Vincelovo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svega nekoliko dana dijeli nas od blagdana Sv. Vinka, a tradicija popularnog Vincelova neizastovna je kako u Slavoniji, tako i u Požeštini. Danas je na brdu iznad Podgorja nekadašnje Veleučilište u Požegi, a sada Fakulteta turizma i ruralnog razvoja proslavio svoje Vincelovo. Preciznije rečeno, Vincelovo je proslavila tvrtka i vinarija Vinum Academicum d.o.o. u vlasništvu požeškog fakulteta.

Na današnjem događanju prisustvovali su domaćini dekan Falulteta turizma i ruralnog razvoja te zamjenik gradonačelnika Grada Požege prof.dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik dekana i prodekan za razvoj te direktor tvrtke Vinum Academicum d.o.o. doc.dr.sc. Berislav Andrlić, pročelnik Poljoprivrednog odjela dr.sc. Josip Mesić, rektor Sveučilišta u Osijeku prof.dr.sc. Vlado Guberac, prorektor za strategiju razvoja i financije Sveučilišta u Osijeku prof.dr.sc. Drago Šubarić, prorektor za međuinstitucijsku suradnju izv.prof.dr.sc. Robert Raponja, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, v.d. ravnatelj Studentskog centra u Požegi Domagoj Prša te drugi uzvanici.

„Tendencija suvremenog obrazovanja je upravo osnivanje ovakvih poduzeća, koja će biti usmjerena na istraživačku i nastavnu djelatnost, ali i na komercijalnu djelatnost. Tako taj transfer tehnologija i istraživanja koja nastavnici provedu u okviru svojih znanstvenih radova, završe upravo kao rezultat kvalitetnijeg i izvrsnijeg vina i zadovoljnih potrošača. Nastavna baza je dobro opremljena, no u sklopu ovogodišnjeg financijskog plana dobit će sredstva iz europskih fondova s kojima će objekt biti nadograđen u eno-gastro nastavnu bazu, koja će poslužiti kao informacijski turistički centar, a i kao mjesto za nastavu.” – rekao je direktor Andrlić.
Trsove je blagoslovio vetovački župnik Želimir Žuljević, dok se za dobru atmosferu pobrinuo tamburaški sastav Paori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *