[FOTO] Glazbena škola Požega održala Koncert ispred katedrale

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sinoć je Trg svete Terezije bio središte gradskog okupljanja. Tamo se naime održao Koncert ispred katedrale u organizaciji Glazbene škole Požega.

Uz organizatora i ravnatelja Glazbene škole Požega Alena Kovačevića, događaju su prisustvovali i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, kao i ravnatelji požeških osnovnih škola. Nastupili su svi zborovi matične škole, Mješoviti zbor, Veliki dječji zbor, Dječji zbor srednjeg uzrasta i dječji zbor Tintilinići te ponajbolji solisti škole među kojima su i učenici koji su osvojili “Oskara znanja” na Državnom natjecanju te laureati u svojim kategorijama na brojnim prvenstveno inozemnim natjecanjima.

“Drago mi je da ovako svečanim koncertom zaokružujemo svoju koncertnu sezonu koja je, evo, pri samom kraju. Ove smo godine otvorili novo područno odjeljenje u Velikoj, brojimo 150 nastupa na raznim natjecanjima, domaćim i inozemnim, a ove je godine jako veliki broj prvih nagrada, oko 70 posto je postotak uspješnosti prvih nagrada! Do kraja školske godine organizirat ćemo ukupno gotovo 100 koncerata, a nakon što je 2019. godine u našu školu stigao koncertni klavira marke Steinway & Sons D-274, jednom od najvrjednijih instrumenata na svijetu, ove školske godine pridružio mu se njegov mlađi brat Steinway & Sons model C vrijedan više od 152 tisuće eura, koji smo nabavili uz veliku pomoć Požeško-slavonske županije i Grada Požege. U konačnici, to je još jedna dobra godina za pamćenje.” – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)