[FOTO] Godišnjica otvaranja Požeške planinarske obilaznice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Planinari HPD Gojzerica Požega danas su obilježili: Godišnjicu otvaranja Požeške planinarske obilaznice (PPO).
Zbog najave kišnog vremena odaziv planinara bio je nešto manji, pa se na Trgu Sv. Trojstva kod Zavjetnog spomenika okupilo tek 40-tak planinara i uzvanika. Predsjednik HPD Gojzerica Požega Višeslav Turković osvrnuo se na proteklu godinu i upoznao sve nazočne s nekim tehničkim podacima. Naime, kroz godinu dana PPO u potpunosti obišlo je oko 80 obilaznika, dok je njih 120 PPO obišlo samo djelomično te je do sada prodano oko 200 dnevnika. U proteklom periodu u svrhu obilaska PPO, Grad Požegu posjetilo je između 150 i 200 stranaca turista koji nisu nastanjeni u gradu, što nam govori da je PPO uvelike pridonijela razvoju turizma u Gradu Požegi.

Zahvalio se TZ Grada Požege na podršci i tome što su za obilaznike osigurali 70 sendviča i 100 bočica vode, koji su djelomično podijeljeni na štandu dok će se ostatak podijeliti na Klašnicama.
Osim toga upoznao je obilaznike da na štandovima mogu kupiti i suvenira s temom Grada Požege. Nakon toga predao je riječ Nadi Banović koja se uvelike angažirala na otvaranju već spomenute PPO.
Nada Banović upoznala je nazočne s značajem obilaznice te sa sadržajem dnevnika u kojem je detaljno opisana povijest ovog kraja. Svatko tko dođe u Požegu, obiđe obilaznicu i pročita Dnevnik obilaznice na najbolji mogući način biti će upoznat s najvažnijim detaljima o našem gradu. Prema Nadi svatko tko obiđe PPO osjetiti će Kozarčeve doživljaj Slavonije, u onom izvornom i naj pozitivnijem ugođaju.
Po završetku pozdravnog govora napravljena je zajednička fotografija ispred Zavjetnog spomenika te je 30-tak obilaznika krenulo put Sokolovca u obilazak Požeške planinarske obilaznice.
Očekuje se da će planinari danas obići PPO u punom profilu od 34 km, a za to će im trebati 8 do 10 sati. Glavni vodič na stazi je Ante Bošnjak, a pomoćnici su mu: Vlado Crnković, Boro Jukić, Ante Mesić i Željko Seifert.
Po završetku staze svi dolaze u prostorije HPD Gojzerica Požega, na adresi: R. Hrvatske 1c – Požega, gdje će im predsjednik Višeslav Turković ovjeriti dnevnike i uručiti priznanja za obiđenu obilaznicu.
Tekst i foto: Višeslav Turković

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *