[FOTO] Grad Kutjevo: Uspješno provedena tri projekta prekogranične suradnje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon uspješne prijave na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Razvojna agencija grada Kutjeva ERA uspješno je provela sva tri odobrena projekta.
Projekt ˝Igrom od Kutjeva do Čitluka˝ financiran je od strane Ministarstva u iznosu 200.000,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 239.600,00 kuna. Vodeći partner na projektu je Grad Kutjevo, a prijavljen je u partnerstvu s Općinom Čitluk. Projektom je uređeno dječje igralište u dvorištu Dječjeg vrtića Grozdić u Kutjevu te je rekonstruiran dio Dječjeg vrtića u Čitluku. Ovaj projekt zacijelo je najviše razveselio mališane u dječjem vrtiću i njihove odgojiteljice koji će se zabavljati – prenosi Kutjevački.hr.

˝Unutarnje uređenje Župne Crkve Srca Marijina u Foči i opremanje multimedijom župne dvorane Župe Rođenja BDM u Kutjevu˝ projekt je koji je također financiran putem ovog Programa u iznosu 150.000,00 kuna. Vodeći partner na projektu je Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Kutjevo, a partner je Župa Srca Marijina u Foči. Kroz projekt je opremljena vjeronaučna učionica Župe Rođenja BDM u Kutjevu s multimedijom i namještajem te je postavljen kameni pod u Župi Srca Marijina u Foči.

Razvojna agencija kao vodeći prijavitelj prijavila je projekt ˝Suradnja Grada Kutjeva i Franjevačkog samostana sv. Katarine Kreševo˝, koji je financiran u iznosu 150.000,00 kuna, a ukupna vrijednost mu je 179.500 kuna. Partner ERI na projektu je Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo. Kroz projekt je opremljen ured ERE u kojem djeluje portal Kutjevački.hr s uredskim namještajem i računalnom opremom, a u Kreševu su uređene prostorije Franjevačke knjižnice i arhiva u samostanu. Drago nam je što je Ministarstvo prepoznalo naš projekt i osiguralo nam sredstva u iznosu 50.000 kuna za modernizaciju i uređenje prostora za rad.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *