[FOTO] HDZ paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Večeras je u Vukovarskoj ulici u Požegi, Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Požege odao počast paljenjem lampiona u spomen na sve žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje koja se službeno obilježava sutra, 18. studenog. Osim članova Gradskog odbora, počast je odao i Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice predvođen predsjednicom Antonijom Jozić.

“Večeras tradicionalno u ovoj ulici koja s ponosom nosi ime Grada Heroja i pred bistom dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države, članovi Hrvatske demokratske zajednice s građanima svjedoče domoljublje. Polažući svijeće s molitvom na usnama, odajemo počast žrtvi Vukovara, žrtvi Škabrnje i žrtvi svih hrvatskih branitelja. Nadamo se kako ćemo na taj način prenijeti one temeljne vrijednosti na generacije koje dolaze, kako bi oni mogli graditi bolju i uspješniju Hrvatsku.“ – rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega prof.dr.sc. Borislav Miličević.

“Okupili smo se danas u Vukovarskoj ulici, odnosno na križanju ulice dr. Franje Tuđmana i Vukovarske ulice u Požegi, jedno simbolično mjesto koje sažima povijest Hrvatske. Paljenjem lampiona i molitvom smo odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvi Vukovara i Žrtvi Škabrnje. Sutra ćemo se naravno pokloniti žrtvama u kolonama sjećanja, neki u Vukovaru, neki u Škabrnji. U jedinstvenoj koloni sjećanja, u koloni onakvoj kakvu Hrvatska, koja je teško i krvavo izborena devedesetih godina prošloga stoljeća, i zaslužuje. Pozivamo naravno sve građane da zapale svijeću večeras, ako ne mogu u Vukovarskoj ulici, onda neka ju zapale u svojim prozorima, da na taj način odaju počast svim žrtvama.“ – rekla je predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *