[FOTO] HPD Gojzerica: Izlet na Požešku goru – Opća planinarska škola

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas su polaznici 4. Opće planinarske škole u HPD Gojzerica Požega odradili završni izlet na Požešku goru.
U sklopu izleta održana je terenska nastava iz tema kao što su: Priprema za odlazak u planinu, Kretanje u planinama, Orijentacija, Korištenje planinarske i tehničke opreme, Čvorologija, Izrada gelendera, Opasnosti u planinama, Spašavanje u planinama, Planinarska etika i Zaštita prirode.
Najzanimljivije je bilo tijekom izrade gelendera i njegovog korištenja u praktičnu svrhu, a ništa manje zanimljiva nije bila ni provjera sadržaja planinarskih ruksaka tijekom kojeg se dalo štošta vidjeti.

Smjer kretanja planinarske grupe bio je: prostorije HPD Gojzerica Požega (R. Hrvatske 1C, Požega)-Trg Sv. Trojstva-Kalvarija-Sokolovac-Vrhovački grad-Sv. Jelena-Šicana-Seoci-Vinograd Ravlić-kapela Sv. Vida-Trg Sv.Trojstva.
Za kraj izleta polaznici planinarske škole iz PD Klikuna Pleternica, počastili su sve predavače i polaznike škole na imanju gospodina Ravlića. Dobro društvo u odličnom ambijentu Vinarije Ravlić samo je pojačalo pozitivne dojmove planinara te su se nakon dužeg druženja vratili sretni i zadovoljni u Požegu.
Današnji izlet i predavanje vodili su licencirani vodiči i članovi društva: Višeslav Turković, Boro Jukić i Željko Seifert (član stanice HGSS-a Požega).

Opća planinarska škola završava u srijedu 11. svibnja 2022. godine svečanom dodjelom diploma, prije koje će se održati pismeni ispit za 35 polaznika. Polaznicima možemo zaželjeti sreću prilikom polaganja ispita te u budućim planinarskim pohodima!
HPD Gojzerica Požega

N2032
N2032
N4421
N4206
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika