[FOTO] Ivanjski krijes 2024. i koncert Joška Čaglja – Jole

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ivanjski krijes 2024. bio je zasigurno na jednoj višoj razini negoli prijašnjih godina. Turistička zajednica Grada Požege iz godine u godinu dorađuje finese kako bi događaj bio što bolji i kako bi u konačnici privukao što veći broj sugrađanki i sugrađana, a ovog puta je to zasigurno uspjelo. Požežanke i Požežani su u koncertu Joška Čaglja – Jole uživali do sitnih noćnih sati. Ovaj veliki zabavljač oduševio je požešku publiku svojom energijom i karizom. Publika je plesala, pjevala i uživala, što je bilo lijepo za vidjeti i doživjeti. Dakle palac gore za Turističku zajednicu Grada Požege i izbor izvođača.
Odličan je potez bio i znatno kasniji početak manifestacije te su na taj način sugrađanke i sugrađani pošteđeni velikih temperatura.

Sam početak krenuo je s nastupima požeških plesnih studija. Uz brojne koreografije predstavili su se plesači Plesnog studija Marine Mihelčić, Twirling klub i Požeške mažoretkinje, plesači Scenskog studija ARTina te UO Plesne radionice Ilijane Lončar, a nakon plesnih točki, rasplesali su se i malo stariji jer je glazbu počeo puštati DJ TOPA, koji je bezvremenskim hitovima brinuo za dobru atmosferu prije samog početka ceremonije paljenja Ivanjskog krijesa.

Krijes je kao i prethodnih godina pripremio Odred izviđača Požega, koji redovito sudjeluje na gradskim manifestacijama. Povorku koja je zapalila krijes predvodila je Gradska glazba Trenkovi panduri i Povijesna postrojba Gradska straža Požega koja je i ove godine bila domaćin. Gosti Gradske straže Požega bili su Samoborska narodna garda Samobor, Gradska straža Bakar 1848., Krapinski ilirci Krapina i Bjelovarski graničari husari 1756 Bjelovar. Ove godine ivanjski krijes zapalio je zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)