[FOTO] Između 40 natjecatelja na 14. Požeškom kotliću, najbolji čobanac skuhao Filip Stevanović iz Brestovca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Tradicija jedne od najpoznatijih manifestacija u gradu Požegi održala se danas 14. godinu za redom. Požeški kotlić, natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca, ove godine privuklo je čak 40 natjecatelja. Ove godine uz Požeški kotlić pridodano je kao jedno od događaja i natjecanje u roštiljanju Grill Slavonica. U sklopu Požeškog kotlića održana je i “Obiteljska biciklijada” na kojoj je sudjelovalo rekordnih 220 sudionika.

Park kraj Orljave u Požegi danas je zaista mjesto okupljanja, uz ekipe i njihove prijatelje, okupio se veliki broj posjetitelja. Osim natjecateljskog dijela, tu je i besplatan čobanac za sve posjetitelje kojeg već sada tradicionalno pripremaju članovi Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Organizator Požeškog kotlića je Turistička zajednica Grada Požege, a sve prisutne pozdravili su zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požege prof.dr.sc. Borislav Miličević, koji je ujedno i otvorio manifestaciju.

Uz brojne sadržaje organizirane su razne igre za djecu i odrasle, a tu su i štandovi s izlagačima koji će omogućiti posjetiteljima da istraže domaće proizvode i rukotvorine. U glazbenom dijelu ove sve zabavlja pop tamburaški sastav Paori. Održano je i natjecanje u povlačenju užeta, a u čemu su titule najboljih ponijele i ženska i muška ekipa iz Brestovca.

Najbolji u kuhanju čobanca:

1. mjesto: Filip Stevanović iz Brestovca

2. mjesto: Antonio Ćorluka iz Požege

3. mjesto: Branko Milković iz Blacka

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)