[FOTO] Jelenko Topić predstavio 31. Požeški pučki kalendar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Najznakovitija uvodna rečenica sinoćnjeg predstavljanja 31. Požeškog pučkog kalendara, urednika i jednog od najpoznatijih novinara u Požeško-slavonskoj županiji, ali i šire, gospodina Jelenka Topića, bila je ona da je kalendar ušao u četvrto desetljeće.
Predstavljanju su sudjelovali brojni uzvanici, ponajprije iz društvenog života, profesori, kolege novinari te zamjenik gradonačelnika Grada Požege i dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc. Borislav Miličević, kao i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Profesor hrvatskog jezika Katoličke gimnazije u Požegi Miroslav Paulić predstavljajući ovo izdanje rekao je: ““Kada bih sutra svojim učenicima morao objasniti što je Požeški pučki kalendar, ne bi mi bilo ni malo lako, jer oni odavno već nisu samo Požežani nego građani svijeta i međuplanetarni putnici kojima pridjev pučki nosi uglavnom negativnu, nazadnu i primitivnu konotaciju, ne shvaćajući kako se svatko od nas, ako ne prije, a onda u trenutku kada se pokapa, nađe među pukom.
Ne poznajem toliko dobro g. Topića da bih znao komu je sklon, a komu nije, tko mu je draži, a s kim baš i ne bi ispio kavu; tko je, konačno, za njega plebejac, a tko pučanin… Listajući Požeški pučki kalendar, istinabog, prepoznat ćete tko je gradski ili općinski načelnik u ovoj našoj provinciji, ali o njemu se piše isto kao o našem slavnom kovaču ili ciglaru, postolaru ili sokolaru, rataru ili vinaru. Svi su dio jednog puka – požeškoga.”
Na kraju su se prisutnima, a pohvalama i riječima zahvale za svoj dugogodišnji rad i njegovanje tradicije obratili i dogradonačelnik Miličević te Bruno Horvat.
Napomenimo da je 31. Požeški pučki kalendar izvrstan poklon za nadolazeće blagdane, a kupiti ga možete na svim prodajnim mjestima tiskovina u Požeštini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *