[FOTO] Kempfovci obilježili Svjetski dan prijevremeno rođene djece

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


17. studenog učenici 2.b razreda OŠ Julija Kempfa s učiteljicama Marijom Rabić i Marijom Knajs obilježili su Svjetski dan prijevremeno rođene djece. U goste im je došla doktorica Martina Ferenc Radovanlija koja je ujedno i majka učenice 2.b razreda te održala kratko edukativno predavanje o bebama Palčićima. Učenici su imali mnoštvo pitanja na koja je doktorica strpljivo odgovarala. Nakon toga učenici su imali likovnu radionicu na kojoj su izrađivali hobotnice od papira i vune. Zašto hobotnice? Igračke hobotnice načinjene od prirodnog konca pomažu bebama Palčićima, pružajući im utjehu dok njihovi roditelji nisu s njima. Simboličnim hobotnicama koje su učenici izrađivali, željeli su dati podršku hrabrim Palčićima i njihovim roditeljima. Cijeli razred se ljubičastio od majica i balona. Posebno iznenađenje bila je ljubičasta torta koju im je donirala gospođa Irena, i sama Palčica. Rado je prihvatila zamolbu za izradu takve torte u kojoj smo svi uživali.

Učenici, učiteljice i roditelji obilježavanjem Dana Palčića željeli su dati najveću podršku učenici Petri B. koja je rođena Palčica. Petra je za njih mali heroj i ponosno mogu reći da uz njih Petra nikad neće biti sama, te će uvijek imati razumijevanje i podršku, utjehu i zagrljaj koji će joj prijatelji dati kao male hobotnice.
Obilježavanju Dana Palčića u razredu im se pridružio jedan maleni brat Palčić i roditelji Palčića. Podizanje svijesti o pružanju podrške prijevremeno rođenoj djeci, podiže kvalitetu života svih nas.

Tekst i foto: Ravnateljica Kornelija Sabljak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)