[FOTO] Kempfovci obilježili Svjetski dan prijevremeno rođene djece

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


17. studenog učenici 2.b razreda OŠ Julija Kempfa s učiteljicama Marijom Rabić i Marijom Knajs obilježili su Svjetski dan prijevremeno rođene djece. U goste im je došla doktorica Martina Ferenc Radovanlija koja je ujedno i majka učenice 2.b razreda te održala kratko edukativno predavanje o bebama Palčićima. Učenici su imali mnoštvo pitanja na koja je doktorica strpljivo odgovarala. Nakon toga učenici su imali likovnu radionicu na kojoj su izrađivali hobotnice od papira i vune. Zašto hobotnice? Igračke hobotnice načinjene od prirodnog konca pomažu bebama Palčićima, pružajući im utjehu dok njihovi roditelji nisu s njima. Simboličnim hobotnicama koje su učenici izrađivali, željeli su dati podršku hrabrim Palčićima i njihovim roditeljima. Cijeli razred se ljubičastio od majica i balona. Posebno iznenađenje bila je ljubičasta torta koju im je donirala gospođa Irena, i sama Palčica. Rado je prihvatila zamolbu za izradu takve torte u kojoj smo svi uživali.

Učenici, učiteljice i roditelji obilježavanjem Dana Palčića željeli su dati najveću podršku učenici Petri B. koja je rođena Palčica. Petra je za njih mali heroj i ponosno mogu reći da uz njih Petra nikad neće biti sama, te će uvijek imati razumijevanje i podršku, utjehu i zagrljaj koji će joj prijatelji dati kao male hobotnice.
Obilježavanju Dana Palčića u razredu im se pridružio jedan maleni brat Palčić i roditelji Palčića. Podizanje svijesti o pružanju podrške prijevremeno rođenoj djeci, podiže kvalitetu života svih nas.

Tekst i foto: Ravnateljica Kornelija Sabljak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *