[FOTO] Kutjevački tamburaški orkestar oduševio publiku u Kutjevu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer je održan Godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra. Sudeći po pljesku i zadovoljnim licima publike u kinodvorani Kutjevo, koncert je bio iznimno uspješan. Orkestar je nizao lijepe tamburaške pjesme, zahtjevne instrumentale i popularne pjesme prilagođene izvođenju na tamburi, a na kraju je publika, kao i uvijek, tražila pjesmu više – prenosi Kutjevački.hr.

Gost na koncertu bio je magistar glazbe Stjepan Posedi, profesor u Glazbenoj školi u Kutjevu, koji je otpjevao dvije pjesme, a solisti su bili i članovi orkestra Marta Smojver, Ela Mijoković, Tena Prpić, Slavko Davidović i Ivan Karadža.

Kutjevački tamburaški orkestar okuplja 25 članova, većinom s područja Grada Kutjeva i nekoliko članova iz okolice. Važno je naglasiti da u orkestru svira 15-ak mladih koji su trenutno polaznici ili su završili Glazbenu školu u Kutjevu. Uz nekoliko starijih, iskusnijih članova, ovaj orkestar uspješno djeluje te njeguje i čuva slavonsku tradiciju. Pred njima je kratak ljetni odmor, ali ubrzo se vraćaju probama i pripremama za nastupe koji ih čekaju ove jeseni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *