[FOTO] Lijepe vijesti iz Alilovaca: Svečano otvorena Podružnicu Dječjeg vrtića Bambi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Lijepe vijesti dolaze iz Općine Kaptol, točnije iz mjesta Alilovci, u kojima je danas i svečano otvorena Podružnica Dječjeg vrtića „Bambi“ Kaptol. To je prvi projekt ove vrste financiran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Vrijednost projekta iznosi oko 230 tisuća eura, a osim od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, sufinanciran je od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Požeško-slavonske županije te iz proračuna Općine Kaptol. Zahvaljujući svim sudionicima projekta, završen je u svega četiri mjeseca, istaknuto je na samom početku svečanosti otvorenja.
Izvođač radova bila je tvrtka Viševice gradnja d.o.o. iz Kutjeva.

Svečanosti su uz domaćina, načelnika Općine Kaptol Milu Pavičića, nazočili brojni visoko uzvanici poput Izaslanice ministra znanosti i obrazovanja i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesne Šerepac te državne tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željke Josić, saborske zastupnice i gradonačelnice Pakrac Anamarije Blažević, županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavića, gradonačelnik Grada Lipika i predsjednik Županijske skupštine Požeško-slavonske Vinko Kasana, zamjenika županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, predstojnik Županijske službe Požeško-slavonske županije, Područnog ureda Požega, Hrvatskog zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić u pratnji zamjenika Domagoja Katića, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, načelnik Općine Velika Robert Hofman, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić u pratnji zamjenice Kristine Rupert, predsjednik Općinskog vijeća Općine Kaptol Dario Lončarević, predstojnici izvođača, nadzora radova, ravnatelji i brojni drugi.

„Mi smo Dječji vrtić Bambi otvorili 2020. godine, do tada su naša djeca išla u vrtiće na području grada Požege. Izgradili smo novu zgradu, ukupne investicije oko tadašnjih 7 milijuna kuna, gdje su većinom bila europska sredstva. No, obzirom na to da smo kod same izgradnje imali problema, prvo je bilo pitanja što će nama vrtić u Kaptolu, pa kad smo imali dvije skupine bilo je upitno što će nam, pa otkud djeca? Čime smo otvorili Vrtić on je bio pun i prebukiran, tako da smo iduće godine već morali izvršiti rekonstrukciju vrtića i stvoriti od jedne male dvorane prostor za još jednu skupinu – i to je nažalost bilo malo. Tako da smo bili prisiljeni pronaći rješenje da našim stanovnicima i roditeljima omogućimo upis njihove djece u vrtić. Zahvaljujem Županiji što su nam omogućili da izvršimo rekonstrukciju i prenamjenu ove zgrade Područne škole Alilovci, te na taj način stvorimo uvjete za dvije odgojne skupine. Tako smo riješili probleme svih naših roditelja i nemamo listu čekanja, kao što je naglasila ravnateljica Vrtića. Kroz realizaciju ovog projekta smo naravno morali pronaći rješenje za smještaj Područne škole. Privremeno je to, a nadam se i za stalno, u jednom drugom društvenom domu koji je obnovljen za potrebe korištenja jednog kulturno-umjetničkog društva, no, u posljedicama pandemije i općenito života, to društvo se ugasilo. Sada je taj prostor zjapio’ prazan, a uređen je, pa smo stoga tamo stvorili uvjete za te naše „područnoškolce“. Još nam slijedi zamjena adrese i službena promjena objekta, da postane i službeno Područna škola.“ – rekao je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

Svečano otvorenje svojim nastupom uveličali su mališani iz vrtićke grupe Bumbari sa svojim programom, a zatim su ravnateljica Vesna Šerepac, državna tajnica Željka Josić i županica Antonija Jozić rezanjem vrpce otvorile Područni odjel Dječjeg vrtića „Bambi“ u Alilovcima. Prostor je posvetio župnik Mario Rašić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)