[FOTO] Medicinske sestre i tehničari tradicionalno proslavili svoj dan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Organizacijski odbor Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara podružnica Požega, organizirao je sinoć tradicionalnu večeru medicinskih sestara i medicinskih tehničara u Svečanoj dvorani “Gloria, a u prigodi Međunarodnog dana sestrinstva.

Predsjednik Podružnice Tomislav Gretzer naglasio je ulogu i važnost ove struke u našem zdravstvu ističući da su medicinske sestre uvijek spremne pomoći bolesnicima, a hrabrošću i požrtvovnošću tješe bolesne razbijajući strahove, te da unatoč nedostatnim resursima čine čuda pokazujući humanost, znanje, vještine i etičnost.

Prigodnim riječima obratile su se i Vlasta Raštegorac, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Požeško-slavonske županije te Silvija Marić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Požega i ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki.

“Medicinska sestra kao najbrižnija majka, najodanija sestra i najnježnija kći! Vi ste stup našeg zdravstvenog sustava, a ovaj dan je posvećen vama koji svakodnevno dajete sve od sebe kako bi pružili njegu, podršku i utjehu onima kojima je najpotrebnija” – naglasio je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivan Vukoja te dodao da je odanost pozivu medicinske sestre nešto što se ne može naučiti već dolazi iz duboke unutarnje motivacije i želje za pomaganjem drugima. Ustvrdio je da kao ravnatelj bolnice ima privilegiju svjedočiti njihovom svakodnevnom radu čija je stručnost i posvećenost poslu nezamjenjiva. “One su srce naše bolnice i bez njih ne bi mogli pružiti kvalitetnu njegu pacijentima – zaključio je ravnatelj Vukoja.

“Vaš poziv zahtjeva predanost, znanje i dobrotu, te energiju i ljubav koji se ne mogu mjeriti i to vas čini posebnima” – naglasio zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha koji je i sam završio srednjoškolsko obrazovanje medicinskog usmjerenja.
Ovom prigodom 13 medicinskih sestara je ispraćeno u mirovinu, te su im uručeni prigodni pokloni. Tijekom druženja više od 160 sestara i tehničara nastupio je glazbeni sastav Ivice Bumbe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)