[FOTO] Ministar Fuchs i gradonačelnik Glavić položili kamen temeljac za dječji vrtić “Pod gradom”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Grad Požega sklopio je Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji dječjeg vrtića „Pod gradom“ Požega sa zajednicom ponuditelja (Viševice gradnja d.o.o, Obrt MB-instalacije i BGS Elektrika d.o.o.), ukupne vrijednosti radova 2.560.013,99 eura (bez PDV-a).

Podsjetimo, Ugovor se realizira u sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizma za oporavak i otpornost, za Projekt Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića „Pod gradom“ Požega (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0269). Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1.299.621,74 eura Rok izvršenja ugovornih obveza iznosi okvirno 14 mjeseci.

Cilj projekta “Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića “Pod gradom” Požega” je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Požegi kroz izgradnju i opremanje područnog dječjeg vrtića “Pod gradom” čime će se ublažiti problem nedostatnog broja raspoloživih mjesta za upis djece na području grada.

Na današnjem polaganju kamena temeljca sudjelovao je Ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Iva Ivanković, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić te brojni drugi visoki uzvanici.
Kamen temeljac položili su ministar Fuchs i gradonačelnik Glavić, a Božji blagoslov udijelio je Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *