[FOTO] Na Inauguracijskom koncertu Glazbene škole Požega predstavljen novi klavir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Glazbena škola Požega je nakon provedenog postupka javne nabave kupila novi koncertni klavir marke Steinway & Sons model C. Selekciju koncertnog klavira u hamburškoj tvornici klavira Steinway & Sons vodio je red.prof.art. Srđan Čaldarović, zaposlenik Muzičke akademije u Zagrebu. Vrijednost klavira iznosi 152.408,00 EUR, a od čega je Požeško-slavonska županija osigurala 55.000,00 EUR, Grad Požega 34.300,00 EUR, dok je ostala sredstva osigurala škola kroz mjere višegodišnje štednje.

Novi klavir i službeno je predstavljen sinoć na Inauguracijskom koncertu u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, koja je bila popunjena gotovo do posljednjeg mjesta. Zvukovne mogućnosti novog klavira predstavila su četiri vrsna pijanista: i to: Srđan Čaldarović, Petar Klasan, Ivan Krpan i Konstantin Krasnitski.

Na koncertu su nazočili i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, predstavnik Požeške biskupije, prepošt požeškoga Stolnog kaptola Ivica Žuljević, predstavnici lokalne samouprave, vojske, crkve, poduzetnici te brojni drugi.

Za uvod u koncert i predstavljanje pijanista, pobrinula se cijenjena HRT-ova urednica Vijesti iz kulture i novinarka Zrinka Turalija.

Domaćin događaja, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević ponajprije je sve srdačno pozdravio i zahvalio na dolasku na ovaj, kako je rekao važan događaj za Glazbenu školu Požega te predstavio nadasve velike uspjehe učenika škole, kojih se ne bi mogle posramiti niti neke veće i značajnije glazbene škole u Republici Hrvatskoj.

Glazbenu školu Požega pohađa preko 550 učenika, a o njihovoj edukaciji brine gotovo 90 zaposlenika. Učenici Glazbene škole Požega su stipendisti zaklade Marin Čilić, 30 predstavnika sudjelovalo je Državnom natjecanju, osvojenih 200-tinjak nagrada na raznim natjecanjima od kojih su najvrjednija 6 Oskara znanja, održanih gotovo 100 koncerata.
Možemo se pohvaliti da su ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, od deset mogućih mjesta na upisu iz cijele Hrvatske, tri mjesta su zauzeli naši učenici. To je povijestan rezultat i nema glazbene škole u Hrvatskoj koja se može s tim pohvaliti.“ – rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *