[FOTO] Na Sokolovcu održan “Sat istine”. Održava se već 15 godina i mlade upoznaje s Domovinskim ratom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Projekt Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije „Sat istine“ koji traje već petnaest godina i kojemu je glavni cilj upoznati učenike s obranom i stvaranjem Republike Hrvatske, kao i o samom obrambenom Domovinskom ratu, održan je i danas na brdu Sokolovac iznad Požege.

Tako je na legendarnoj točki obrane Požege, brdu Sokolovac, održano terensko izdanje „Sata istine“ za učenike osmih razreda osnovnih škola Grada Požege, a uz učenike, predavanju su prisustvovali i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Požegi Maja Petrović te izaslanik ministra hrvatskih branitelja Miroslav Bagarić.

– Petnaest godina je iza nas i početka projekta, projekt ide dalje te zahvaljujem Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji na podršci. Nažalost ovaj projekt ostao je jedini u Hrvatskoj kao primjer provođenja kroz terensku nastavu. Ovdje na Sokolovcu nastavu će proći svi učenici osmih razreda triju gradskih osnovnih škola, a ostale škole na području županije već su provele Sat istine – istaknuo je predsjednik UDVDR-a Požeško-slavonske županije umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.

Od prvog predavanja, pa sve do danas, već petnaest godina predavanja provodi umirovljeni bojnik Mario Kalan, koji je pripremio i pilot projekt za druge županijske sredine pa i odradio nekoliko godina provođenja projekta u srednjim školama.

“Narod koji ne zna svoju prošlost, nema svoju budućnost. Upravo iz tog razloga, a vezano uz  događanja koja su bila prije više od trideset godina, važno je da i vi kao djeca, koja u to vrijeme još niste bili niti rođeni, spoznate istinu o onome što se devedesetih godina prošloga stoljeća događalo u Hrvatskoj i koje su okolnosti dovele do toga da danas imamo suverenu i neovisnu Republiku Hrvatsku” – istaknula je županica Antonija Jozić, zahvalivši hrvatskim braniteljima na svemu što čine i danas provodeći Sat istine te čuvajući istinu o Domovinskom ratu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)