[FOTO] Na Trgu graševine u Kutjevu obilježen blagdan sv. Vinka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Proslava blagdana sv. Vinka, održana je jučer u gradu vina, u Kutjevu, na Trgu graševine. Tradicionalno Vincelovo proslavljeno je u organizaciji Grada Kutjeva, Turističke zajednice Grada Kutjeva i Udruge Kutjevački vinari.
Na obilježavanju Vincelova prisustvovali su gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, direktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva Anita Majstorović, predsjednik Udruge Kutjevački vinari Krunoslav Sontacchi.
Molitvu je predvodio i trsove blagoslovio kutjevački župnik vlč. Josip Marić. Potom su gradonačelnik Budimir, županica Jozić i predsjednik Udruge Sontacchi orezivanjem loze simbolično označili početak radova u vinogradima kutjevačkog kraja.

Već prema tradiciji, zapaljena je i vincelovska vatra na kojoj su posjetitelji mogli ispeći kobasice i slaninu. Bilo je tu, naravno, i kuhanog vina, a za glazbeni dio programa bili su zaduženi članovi tamburaškog sastava De Gotho, dok je nekoliko odličnih skladbi izvela i Gradska glazba Kutjevo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *