[FOTO] Najavljen program Adventa u Požegi 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer je u prostoru Gradske vijećnice Grada Požege održana konferencija za medije na kojoj povodom Adventa u Požegi. Advent su predstavili gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, direktorica Turističke zajednice grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović te Ksenija Teskač u ispred Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi, u čijem će dvorištu ove godine biti postavljeno klizalište.

“I ove godine pripremljena su događanja u Požegi, organizacija Adventa na način da građani mogu doći, uživati u sadržajima koji su planirani kako bi predbožićno i božićno razdoblje bili što zadovoljniji i sretniji te uživali u svom gradu. Turistička zajednica, Požeški sportski savez i ove godine Osnovna škola Antuna Kanižlića na određeni način okosnica su ovih događanja. Potrudili smo se da osiguramo uvjete s kojima će građani, nadam se biti zadovoljni.” rekao je gradonačelnik Glavić.

Svečano otvorenje Adventa i klizališta je 3. prosinca uz nastup Požežanke Brune Oberan Bošković i Big Band Youth Orchestra. Klizalištem upravlja Požeški sportski savez, a bit će organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi profesorica Ilijana Lončar, najavio je tajnik Željko Mitrović. ”Postavljanje klizališta počinje 26. studenoga, a s radom počinje 3. prosinca od 18 sati. Radit će od 10 do 21 sat, osim vikendom kada će rad biti produžen do 22 sata. Na Božić će raditi od 16 do 22 sata, na staru godinu bit će doček od 18 do 22 sata za djecu. Predviđeno je da radi do 8. siječnja 2023. godine. Bit će nešto veće i s bogatijim sadržajem nego dosadašnjih godina, a za najmlađe pripremili smo Školu klizanja u terminima od 10 do 10,45 i popodne od 14,30 do 15,15 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna ( 1,33 eura), klizaljki ima 150 komada, svih brojeva, ” rekao je Mitrović.

Uz klizalište koje će biti u dvorištu škole Osnovne škole Antuna Kanižlića priprema i Advent u Kanižliću te tradicionalni humanitarni Božićni sajam koji će se održati 15. prosinca, a sredstva su namiijenjena za pomoć učenicima slabijeg imovinskog statusa prilikom izvođenja terenske nastave, najavila je Ksenija Teskač.

“Nastojali smo osmisliti program znatno proširen i obogaćen novim sadržajima, ujedno namijenjen svima,” rekla je direktorica Mirna Šimunović Svoboda. Turistička zajednica Grada Požege organizira i tradicionalni Božićni sajam koji će se od 22. do 24. prosinca održati u šetališnoj zoni, uz moto mrazove, glazbeni program i podijelu posnog obroka. Doček Nove godine već po tradiciji održat će se u predvečernjim satima za najmlađe, te glavni od 23 sata na Trgu Svetog Trojstva na kojemu će okupljene zabavljati grupa Twist off. Cijeli program ovogodišnjeg Adventa u Požegi, možete pronaći na stranicama TZ Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *